Közélet

2011.10.09. 11:36

Kulisszatitkokat árult el a telefonos játék műsorvezetője

Tengerkék cicanadrág, kék-fehér csíkos póló, hatalmas napszemüveg. Nem feledem első találkozásunkat. Ha az ezotéria értője és ismerője lennék, biztosan még egy hatalmas napsárga aurát is láttam volna e ruhák viselője körül. De mivel e téren vak vagyok, így inkább azt írom: a szolnoki Avar Vanda egy jelenség.

Joó Zsuzsa

— Várj, előbb megigazítom a hajamat! — Vanda villámgyorsan elviharzik, még mielőtt felvilágosítanám, hogy újságban, nem pedig tévében fog szerepelni. — Ki ez a lány? Olyan ismerős!— kérdezgetik közben kollégáim. Bizony, Vanda az a lány, akit sokan ismernek (hiszen műsorvezető, hosztesz, jógaoktató, pincér, személyi edző, kereskedő, fotós és minden bizonnyal életművész is), de a legtöbben mégsem tudják hová tenni.

— Biztosan szakmai ártalom ez a tükörmánia, csak lehúztam négy évet a tévéképernyőn — magyarázza a fiatal nő, aki az egyik kereskedelmi tévécsatornán vezetett telefonos játékokat. Ezért van az, hogy sokan ismeretlenül is barátként tekintenek rá. Szívesen mesél erről az időszakról: — Jó néhány castingon való részvétel után kínálták fel a műsorvezetési lehetőséget. Nem pont ebben a műfajban gondoltam az elhelyezkedést, de ugródeszkának és pénzkereseti lehetőségnek remek volt! A műsor előtt rengeteg helyzetgyakorlatot átvettünk a szerkesztővel, rendszeresen lapozgattam a Szókincstárat, a beszédtechnika tanár pedig szinte a barátom lett. Nem egyszerű ez a műfaj. Főleg, ha a kollégáimra gondolok vissza... Volt, hogy ott álltam a kamera előtt, és vigyorogva szóval tartottam a nézőket. Egyszer csak azt láttam, a stúdióból mindenki eltűnik, az operatőr pedig elalszik a sarokban. Vagy amikor a monitoromon mindenféle idióta feliratok jelentek meg, a fülesembe pedig olyan effekteket kaptam, amit lehetetlen volt röhögés nélkül kibírni.

Vandából csak úgy árad a szó, hiába, mégiscsak ez volt a munkája. Természetesen a nézők is tudtak kellemes perceket szerezni a műsorvezetőnek: — Mindenki ismeri ezeket a telefonos játékokat, adott pár betű, abból kell kitalálni, mi a feladvány. Kedvencem a következő: ötbetűs férfinév, szerepel benne az „r” betű. A telefonáló válasza: róka. Nem tudtam hirtelen, sírjak vagy nevessek. Végül is úgy emlékszem vissza ezekre az esztendőkre, mint egy hosszan tartó, vidám kalandra. Sajnálom, hogy véget ért — teszi hozzá.

Vanda egy darabig várta a csatorna újabb megkereséseit, majd rájött, hogy egy további munkához nem elég celeb.

— „Unalmas” az életem, 9 éve vagyok együtt a párommal, nincsenek botrányaim, nagy szilikonmelleim, és nem jelentkeztem egyetlen valóságshow-ba sem. Nemrégen mint külső szemlélő láttam egy szereplőválogatást. Csak playmate-ek vettek részt rajta. Ekkor döntöttem el, visszatérek saját szakmámba — beszél a lány tévés karrierjének végéről.

Mivel Vanda a Testnevelési Egyetemen kapott okleveles aerobikedzői diplomát, úgy gondolta, külföldön helyezkedik el mint oktató.

— Van egy ismerősünk a Kanári-szigeteken, Tenerifén. Napfény, tenger, pálmafák, kolbász-kerítés. Legalábbis ezt gondoltuk, úgyhogy kiköltöztünk a kedvesemmel áprilisban az óceán mellé, és „hatalmas” bizniszbe is kezdtünk. Kínából rendeltünk háromdimenziós szélforgókat, hogy majd azt értékesítjük a turistáknak. Már akkor sejteni kellett volna, hogy nem a miénk lesz az év üzlete, amikor Tenerife helyett az árut először Dubaiba, majd Rotterdamba, végül Hamburgba szállították. Egy hónap késéssel bár, de a több száz forgót júniusban kipakolhattuk a dobozból. Másnap kivonultunk az áruval. És képzeld, nem volt szél! Pár nap múlva rájöttünk, valószínűleg Tenerife az egyetlen tengerparti hely, ahol nem fúj még a szellő sem. Nyilván alig volt egy-két balek vásárlónk. Bezzeg az ázsiaiak villogó csúzlija, az menő volt! Ezek után mentem el hosztesznek, retusálónak, fotósnak, személyi edzőnek és egy napig pincérnő is voltam. Ha legközelebb kimegyek, a kutyámmal lépek fel, ő remekül tudja halottnak tettetni magát — nevet Vanda. Belőle kinézem, hogy tényleg ki is áll a térre, bárhol is legyen. Mert a magyar találékony, bárhová is csöppen a világban.

A jövő szinte bármit hozhat számára

Mit is tervez Vanda jövőben? Nála minden előfordulhat. Lehet, hogy a következő hónapban egy televízió képernyőjén tűnik fel. Vagy jógát oktat, esetleg aerobikfeladatokkal nyúzza a sportembereket. És még az is megtörténhet, hogy ő lesz a jövő stand-up comedyjének női sztárja. Mert az a helyzet, ennyit egy beszélgetés alatt sem kacagtam, mint most, vele.

Név: Avar Vanda
Született: Szolnokon, 1984. 09. 13.
Iskolái: Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola (Szolnok), Testnevelési Egyetem
Munkahelyei: Szolnok Tv, Tv2
Foglalkozása: aerobik-szakedző

Joó Zsuzsa -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!