Hírek

2007.01.15. 06:01

A popkirálynő és a rockrókák

Az ír U2 budapesti stadionkoncertjére legalább százezer forintba került volna egy belépő. Helyette lesz Genesis állójegy tizenkétezerért.

BAMA

Ha az ír U2 eljön Budapestre koncertezni, a jegyárakat átlagban százezer forintban állapítják meg a Puskás Ferenc Stadionban. Borsos összegek vártak volna a rajongókra akkor is, ha a Rolling Stones Bigger Bang elnevezésű legutóbbi világturnéján Budapestet felveszik a koncerthelyszínek közé.

Madonna sem kínálkozott olcsóbbnak. Valamiért nem kedveli a magyar fővárost, talán mert amikor itt forgatta az Evita című amerikai produkciót, nem tetszett neki az akkor legdrágábbnak számító budapesti belvárosi szálloda lepedője és toalettpapírja. Mindenesetre tavaly ősszel inkább Prágában lépett fel. Az elmúlt évben mi sem panaszkodhattunk, itt járt Robbie Williams, a Depeche Mode kétszer is, Eric Clapton, a Guns N'' Roses.

Madonna, a Stones vagy a U2 helyett az idén másokkal vígasztalódhatnak a magyar pop- és rockrajongók. Először a kolumbiai énekesnő, Shakira érkezik. A dél-amerikai kontinens popkirálynője először koncertezik nálunk, ő most valóban a csúcson van, a rendezők nem tartanak foghíjas nézőtértől.

Az idei hazai koncertévad talán legnagyobb eseményének a brit Genesis együttes fellépése ígérkezik. Az öreg rockrókák - Phil Collins, Tony Banks, Mike Rutherford - először húsz éve jártak nálunk, a zseniális és szólóénekessé lett  Phil Collins tavaly újra eljött, hogy teltházas bulit hozzon össze a sportarénában.

Szuperkoncertnek ígérkezik a kanadai világsztár, Bryan Adams fellépése az Ötvenhatosok terén a hangversenyt ingyenesnek hirdetik, ami sejtetni engedi, hogy Elton John, Sting és Ricky Martin után ez lesz az idei Kapcsolat-koncert a hagyományoknak megfelelően magyar fellépőkkel. A progresszív rock hívei is örömünnepre készülődhetnek, hiszen  tavasszal a sportarénában szerepel a Pink Floyd alapító tagja, Roger Waters.

A rockvilág máig meghatározó nagysága, a Pink Floyd sohasem lépett fel Budapesten, Rogers Waters szólóbulija talán pótol valamit az elmaradt élményből. Annál is inkább, mert a koncerten elhangzik a legendalemez, a The Dark Side Of The Moon (A Hold árnyékos oldalán) teljes anyaga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!