Vélem-én

2007.03.28. 13:15

Ha teli van a hócipő...

Zsoldos György tollminátor

Hozsánna néked, igazság! Teddy kiszabadult! Pedig már perselyeztem neki, azaz Miminek, petíciókat írtam, mint annó Angela Davis vagy Mandela védelmében. Mert itten Farkasházyt bevarrták a dutyiba, noha csak egy sivár napra, hogy aztán előránthassa az adut: a csekket, ami bizonyítja, hogy ő bizony lepengette a büntetés összegét, azaz ötezer jó magyar csengő forintot, melyet valami közlekedési vétségért kapott jutalmul.

"... ehette a rabok keserű kenyerét, azaz a bácskai rizses húst, de hócipőt már nem kellett ragasztania szakmányban."

Amit aztán bónuszként fogházbüntetésre válthatott, mert a tény, hogy ő ezt befizette, kézen-közön szemérmesen elsikkadt. Így aztán ehette a rabok keserű kenyerét, azaz a bácskai rizses húst, de hócipőt már nem kellett ragasztania szakmányban.

Kétség nem férhet hozzá, hogy Farkasházy szerepelni akart. Ezt, azt hiszem, senki nem tagadja, még ő sem, hiszen már régebben, a Heti Hetesben is felröppentette, valószínű, börtönbe fog vonulni. Így tehát a média vakufényes társaságában meg is tette. Mint ahogy más is lubickolt már ilyen pazarul bekamerázott bírósági tárgyaláson, mint például Fábrysenyka: női ruhában, körömcipőben tipegett Iustitia elé, aki a látvány miatt kendővel takarta el a szemét, bár a röhögéstől kis híján elejtette a kardot-mérleget. Tehát nem egyedi eset. Az más kérdés, hogy Teddy szerintem jogosan koppintott a bürokrácia orrára. Mert ugyebár a rendészeti minisztérium sem állítja, hogy Farkasházy a hibás. Hanem mosakszik, miközben naivan tágra nyitja a szemét, mint amikor valaki először lát méreteset.

A kisember pedig Teddynek szurkol, hisz már nemegyszer belekeveredtünk mi is az ilyen-olyan bürokrácia sűrejébe, dörgedelmes levelek rágódtak filléreken, amit persze már régebben befizettünk, de attól függetlenül tán nyaktilóval is fenyegettek minket, tehát már kéznél vannak a hurcolástól kopottas csekkjeink, amiket saját időnket rabolva tárunk a tekintetes hivatal elé. Ismételten. Aztán jobbik esetben nem farbarúgást kapunk, hanem bocsánatkérést, megelőlegezve kedvesen, hogy tán a következőkben is felszólítanak, mert az adminisztrátor műkörme megest félresiklik a klaviatúrán... Így aztán én is csak a körmeimet reszelgetem, miközben itt hülyeségeket locsogok...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!