Hírek

2007.03.30. 20:26

Nem került a boltokba a mérgezett paprikából

Nem került a boltok polcaira abból a paprikából, amelyet a napokban foglaltak le Ferihegyen. Csaknem fél tonna olyan paprika érkezett Egyiptomból, amely a megengedett mennyiség nyolcszorosát tartalmazza mérgező anyagból. Az eddigi vizsgálatok szerint a paprikákat rovarölő méreggel permetezték.

BAMA

„Akut toxicitás nem biztos, hogy jelentkezik, de nagyobb mennyiség fogyasztása már tünetekkel is járhat” – nyilatkozta az RTL Klubnak Gólya Gellért, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezető- helyettese. Az egyiptomi paprikaszállítmányból 85 kartont, összesen 455 kilót foglaltak le a határon. A szakemberek szerint nem kerülhetett a boltokba a mérgezett zöldségből.

Húsvét közeledtével fokozottan ellenőrzik a Magyarországra érkező zöldségeket is. Néhány hét alatt több ehetetlen szállítmányt is találtak. Februárban szintén Egyiptomból érkezett mérgezett eper. Akkor ötven tonnát kellett kivonni a forgalomból, mert a megengedettnél jóval több gombaölő szert mutattak ki a laboratóriumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!