Sport

2007.04.06. 18:56

A győzelem reményében

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában szombat este hat órakor a Falco KC-Szombathely csapatát fogadja a Szolnoki Olaj KK.

SZOLJON

A szezon előtt senki nem gondolt arra, hogy ilyen jól szerepel az Olaj legénysége, amelyiknek mindössze egy győzelmet kell szereznie az alapszakasz-győzelemhez. Sőt, szombat este akár be is biztosíthatja elsőségét a szolnoki gárda, ehhez azonban győzniük kell a szombathelyi alakulat ellen. A tabellára pillantva a lényeges kérdések közül eldőlt a legjobb nyolc mezőnye. A szezon előtt dobogóesélyesnek tartott kecskeméti és a kaposvári csapat is lemaradt a rájátszásról. A Nyíregyháza lesz a nyolcadik, míg a Falco KC a hetedik, a ZTE pedig a hatodik lehet az április 18-i zárást követően. A többi helyezés kérdése, még változhat az elkövetkező két fordulóban.

Lényeg, hogy az Olaj másodiknál rosszabb már nem lehet az alapszakaszban, de egyértelmű, hogy mindenki abban bízik, hogy a fiúk megtartják a hónapok óta őrzött első helyüket. A szolnokiak háza táján mindenki tisztában van vele, hogy nehéz, küzdelmes meccs lesz a mai, Falco elleni derbi. Sőt, a folytatás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen jövő pénteken a szolnoki rendezésű kupaelődöntőben az Albacomp vár a mieinkre, majd másnap remélhetőleg a fináléban is érdekelt lesz a piros-fekete sereg.

— Először a szombati Falco elleni mérkőzésen legyünk túl szerencsésen — kezdte Pór Péter, az Olaj vezetőedzője. — Jó szerkezetű, képzett csapat a Szombathely. A kezdő ötösük különösen bombaerős, játékuk meghatározója a Kálmán–Frazier duó. Játékstílusukat videofelvételek alapján elemeztük. Azon leszünk, hogy legyőzzük a vasi legénységet, és ezzel bebiztosítjuk elsőségünket. Akkor számunkra nem lesz tétje a zárófordulónak...

A felek hosszú évek óta nagy csatákat vívnak egymással, mindezt bizonyítják az elmúlt öt esztendő tiszaligeti eredményei is, melyek az Olaj szempontjából 2001—2002: 64-55, 2002—2003: 81-79, 2003—2004: 86-84, 2004—2005: 84-76, 2005—2006: 67-62-re végződtek. Ezek közük bármelyik végeredményt elfogadjuk szombat este is.

A kezdés tehát 18 órakor, a három sípmester Benczur Tamás, Hegedüs Tibor és Frányó Péter lesz. A juniorok összecsapása 15.15 órakor kezdődik. A pénztárak 14 órakor nyitnak. A klub vezetői kérik a piros színű bérlettel rendelkező szurkolókat, hogy legkésőbb 17.45 óráig foglalják el helyeiket. A fekete színű, úgynevezett sportolói bérletesek, akárcsak az elmúlt fordulókban, most is az emeleti szektorokból nézhetik a rangadót.

Címkék#Pór Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!