Okulhat belőle

2024.03.27. 13:41

A miklósi férfi már tudja, mi történik azokkal, akik részegen szállítják élettársukat a kerékpáron

Alighanem életre szóló lecke volt számára az eset. Pedig még rosszabbul is végződhetett volna.

Köllő Judit

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves törökszentmiklósi férfival szemben – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

kerékpáros baleset, rendőrség
A baleset helyszíne, előtérben a törökszentmiklósi férfi kerékpárja
Forrás: Rendőrség

A vádirat szerint a férfi 2022. november 22-én, késő délután, sötétben, Törökszentmiklós lakott területén hajtott kerékpárral, enyhe fokú ittas állapotban. A férfi a kerékpár hátsó csomagtartóján vitte az élettársát.

A férfi egy kereszteződéséhez érve, ahol az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla biztosítja a forgalmi rendet, nem állt meg, a kereszteződésben tovább haladt, így ittasságából adódó figyelmetlensége miatt egyáltalán nem vette észre a neki balról érkező személygépkocsit, elé hajtott, és összeütköztek.

Az ütközés miatt a férfi és az élettársa a kerékpárról az úttestre zuhant. A férfi többszörös csonttörést és zúzódásos sérüléseket, míg az élettársa szintén csonttörést és hámsérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfival szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában