Mi lesz a büntetés?

2024.01.30. 19:00

Vádemelés – ittasan kerékpározott, balesetet okozott a kenderesi férfi

Ittasan kerékpározott, súlyos balesetet okozott Kenderesen egy helyi férfi 2022 nyarán. Az ügyészség most vádiratot nyújtott be vele szemben.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy – a cselekmény elkövetésekor – 43 éves kenderesi férfival szemben nem gépi meghajtású jármű ittas állapotban elkövetett vezetésével súlyos egészségromlást okozó járművezetés bűntette miatt.

– A vád szerint a férfi 2022. június 11. napján a délutáni órákban Kenderesen a József Attila úton kerékpározott súlyos fokú ittas állapotban. A férfi egy kereszteződésében nagy ívben balra kívánt fordulni egy mellékútra, bekanyarodás során nem adott elsőbbséget a korábban a József Attila út járdáján gyalogló, majd a mellékút úttestjén gyalogosan átkelő 65 éves hölgynek, akit ittassága miatt elütött. A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett el, továbbá a sértettnél több, mint 6 hónapon át fennálló szédülést is eredményezett a baleset, mely súlyos egészségromlásként értékelendő – tájékoztatta hírportálunkat az esetről dr. Lánczi Rajmund. Szolnok Járási Ügyészség helyettes szóvivője kiemelte: az ügyészség a vádiratában a férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés, pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. – Az ügyben a Karcagi Járásbíróság dönt majd – tette hozzá.

A kenderesi férfi elütött egy 65 éves nőt
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az üggyel kapcsolatban dr. Lánczi Rajmund rámutatott, hogy a büntető törvénykönyv az ittas járművezetés kapcsán nemcsak a gépi meghajtású járművel történő közlekedést szankcionálja, hanem - amennyiben az ittas járművezetés súlyos testi sértést vagy annál súlyosabb sérülést esetleg halált okoz - akkor a nem gépi meghajtású járművel történő ittas járművezetést is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában