A tárgyalóteremből jelentjük

2024.04.22. 13:55

Ki a tettes, ha nem ő? Egy rejtélyes idegent emleget a karcagi gyilkosság vádlottja – videóval

Negyedik kirendelt ügyvédjét „fogyasztja” az a most 34 esztendős karcagi férfi, akit azzal vádol a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség, hogy két és fél évvel ezelőtt puszta kézzel megfojtotta az édesapját. A vádlott mindent tagad, és azt állítja, hogy nem ő, hanem egy ismeretlen személy az apja gyilkosa.

Mészáros Géza

Optimális esetben most hétfőn elhangoztak volna a perbeszédek, és tervezetten az ítélethirdetésre is sor kerülhetett volna a Szolnoki Törvényszék előtt zajló ügyben, ám dr. Hajdu Anna bírónő szerint az eddigi büntetőeljárás során továbbra sem bizonyítható minden kétséget kizáróan, hogy az eljárás tárgyát képező bűncselekményt a vádlott követte el.

gyilkosság, tárgyalás
A karcagi férfi tárgyalásról tárgyalásra jár, melyeken váltig tagadja, hogy ő ölte volna meg saját apját 
Fotó: Mészáros Géza

A vádhatóság tavaly év elején emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a büntetett előéletű karcagi férfivel szemben. A Szolnoki Törvényszéken egy évvel ezelőtt zajló előkészítő ülésen az ügyész tizenhat év és három hónap börtönbüntetést kért a vádlottra, aki máig tagadja, hogy ő lenne a gyilkos. Azt azonban elismerte, hogy korábban több alkalommal agyba-főbe verte és rugdosta az apját.

Elismerte, hogy agyba-főbe verte

Évekkel ezelőtt a vádlott a szüleivel és testvéreivel élt együtt karcagi, Gyep utcai házukban. Apa és fiatalabbik fia italozó életmódot folytattak, s részegségükben folyton civakodtak, verekedtek egymással. Ezt megunva, először a vádlott testvérei költöztek el albérletbe, majd az édesanyja az idősebbik fiához, az édesapa pedig a lányához bútorozott be. Az apa már csak esténként tért be a Gyep utcai ingatlanba, hogy a kutyákat megetesse. Ám ilyenkor rendre „megtalálták” egymást apa és fia, és szokásukhoz hűen mindig tettlegességig fajult kettejük viszálya.

Egyszer már majdnem meghalt

Rendőrségi és kórházi jelentések tanúskodnak a két részeg családtag perpatvarából: 2021 februárjában a fiú úgy verte össze az apját, hogy annak sorozat-bordatörése és tüdősérülése keletkezett. Életét akkor az mentette meg, hogy akik látták az esetet, hívták a mentőket. A kórházban életmentő műtétet hajtottak végre az idősebb férfin.

Ugyancsak 2021-ben, de már augusztusban ismét összetűzésbe került apa és fia a Gyep utcai ingatlan udvarán. A fiú ekkor a bakancsos lábával rugdosta össze az édesapját úgy, hogy annak, a számos egyéb sérülése mellett ezúttal a kézujja tört el. Ez eset után a Karcagi Rendőrkapitányság indítványára a bíróság távoltartást írt elő a fiúnak az apjára tekintettel.

Nem tudja, hogy mi történhetett...

Ám nem telt el egy hónap, amikor újra nézeteltérésük lett, szintén italos állapotukban. A 2021. szeptember 3-i, este 8 óra körüli vitájuk verekedésig fajult, majd pedig a házba menekülő apát a fia ledöntötte az ágyra, és brutális módon megfojtotta. Az elhunytat egy szál alsóneműre vetkőztette, majd otthagyta. Hajnalban pedig értesítette a rendőrséget, miszerint apját élesztgeti, de nem tudja mi történhetett vele, mert nem ad életjelet…

Már a negyedik védőjét „fogyasztja”

A vádlott immáron a negyedik kirendelt ügyvédjével szövetkezik, ártatlanságát bizonyítandó. Az eddigi védőkkel azért nem volt elégedett, mert szerinte nem tettek meg mindent az érdekében. A mostanival szemben is vannak aggályai, mint jelezte ezt hétfőn, de egyelőre még nem kezdeményezi lecserélését.

Dr. Hajdu Anna hétfőn délelőtt szakértői jelentéseket olvasott fel, ám a vádlott jelzésére ezek kiegészítését rendelte el, hogy minden kétséget kizáróan legyen bizonyított a vádlott bűnössége avagy ártatlansága. A férfi ugyanis továbbra is ragaszkodik egy „idegen kezűségére”, és igyekszik továbbkerestetni édesapja valódi gyilkosát… A bírónő újabb dokumentumok, orvosi és kórboncnoki jelentések beszerzését rendelte el, ezért a tárgyalást elnapolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában