Nem abból, amit mondott

2024.04.15. 14:00

Kiderült a sötét titok, amikor a kenderesi fiú szülei megkérdezték, miből telt neki motorra

Segíteni ment a kenderesi hölgyhöz egy fiatal fiú, majd meglopta a nyugdíjast. A rendőrség gyanúsítottként kihallgatta a tolvajt, lefoglalták a pénzen vett értékeket.

Kovács Berta

Egy 17 esztendős fiút gyanúsítanak a karcagi rendőrök azzal a bűncselekménnyel, ami néhány héttel korábban történt Kenderesen. A fiatalkorú egy 75 éves asszony házánál többször is segített különféle dolgokban. Ilyen alkalmakkor figyelte ki, hogy a hölgy honnan veszi elő a pénzét, illetve azt is tudta, hol a ház kulcsa.

Black,Hands,Of,Anonymous,Hackers,Holding,Credit,Card,And,Using,
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A fiú egy favágás alkalmával egyedül tartózkodott a háznál, ezért a kulccsal kinyitotta a lakást, majd gondolt egyet és a sértett 1,6 millió forintjából 1 millió forintot magához vett. Otthonában elrejtette a pénzt, majd 2 és fél hét alatt elköltötte. Motort, motoros ruhát, védőfelszerelést is vett belőle, rendelt magának egy mobilt, de cigire és édességre is költött. 

Az ifjú tolvaj a kihallgatásakor elmondta, hogy amikor a szülei kérdőre vonták, miből vásárolta a dolgokat, azt felelte, hogy a fizetéséből. Állítja, megbánta amit tett, és visszafizeti a lopott pénzt a sértettnek. A nyomozók vagyonvisszaszerzés keretében lefoglalták az értékeket, számolt be róla Mári Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában