Rajtaütés

2024.04.18. 06:55

Szinte egész Európában körözték a pár tagjait, akik nemrég költöztek Tiszapüspökibe

Európai elfogatóparancs volt érvényben azok ellen a külföldi állampolgárok ellen, akiket a napokban tartóztattak le a törökszentmiklósi rendőrök Tiszapüspökiben. Információink szerint egy párról van szó, akik nemrég költöztek a településre.

Molnár-Révész Erika

Külföldi állampolgárokat fogtak el a rendőrök a napokban Tiszapüspökiben, információink szerint egy nőről és egy férfiról van szó, akik néhány hónapja vettek egy házat, és költöztek együtt a településre. 

bilincs
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

– A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai áprilisban két külföldi állampolgárral szemben folytattak kényszerintézkedést Tiszapüspökiben, mivel európai elfogatóparancs volt érvényben ellenük. Elfogásukat követően – a további intézkedés érdekében – mindkettejüket az illetékes törvényszék elé állították – tájékoztatott András Hunor Lehel százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az európai elfogatóparancs (EEP) a szabadságvesztés‑büntetés, illetve szabadságelvonással járó intézkedés végrehajtása vagy büntetőeljárás lefolytatása érdekében történő átadás új, egyszerűsített, határon átnyúló rendszere. A bármelyik uniós tagállam által kibocsátott elfogatóparancs az EU egész területén érvényes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában