Letartóztatás

2024.04.24. 11:25

Nagy hiba volt beengedni: ezzel az indokkal kopogott be áldozata jászkunsági otthonába a pénzéhes nő

Először vizet kért, majd pénzt követelt egy 77 éves, mozgásában korlátozott idős embertől egy 28 éves nő.

Köllő Judit

Az ügyészség indítványa szerint egy 28 éves nő április 20-án a kora délutáni órákban a vármegye egyik községében megjelent egy 77 éves – a nő által korábban is ismert – mozgáskorlátozott férfinál. A nő bekopogott, és pénzt, illetve egy pohár vizet kért a sértettől – tájékoztatta hírportálunkat az ügy részleteiről dr. Lánczi Rajmund, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. A nő egy pohár vizet kapott, a pénzt azonban tovább követelte. A férfi ekkor az ingatlanának elhagyására szólította fel a fiatal nőt, melynek ő nem tett eleget, hanem lehuppant egy székre a konyhában, majd közölte a sértettel, hogy a házából addig nem megy el, amíg pénzt nem ad neki...

pénz,forint
Egy pénztárcát kaparintott meg a vádlott
Illusztráció /Forrás: Shutterstock.com

Az idős úr ekkor a telefonjáért nyúlt, és megpróbálta lefényképezni az elkövetőt azért, hogy az ingatlana elhagyására kényszerítse, közben azonban a nő észrevette a férfi konyhaasztalon heverő tárcáját, és megpróbálta megkaparintani. A szépkorú próbálta a tárcát a gyanúsított kezéből kivenni, azonban a nő akkora erővel rángatta, lóbálta, hogy a sértett egyensúlyát elveszítve arccal a földre esett. 

A nő ezt követően elhagyta a helyszínt az elvett pénztárcával és az abban lapuló 80 ezer forintnyi készpénzzel. Az esés következtében a férfinak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A járási ügyészség a nyomozás során a cselekményt beismerő gyanúsítottat gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította, azonban jött a fordulat: a bíróság elé állítás meghiúsult, ugyanis a bíróság előtt már nem ismerte be tettét a vádlott. Az ügyészség ekkor indítványozta a nő letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a nő letartóztatását.

Ez egy gyorsított forma, de nem mindig alkalmazható

Dr. Lánczi Rajmundtól azt is megtudtuk, hogy a bíróság elé állítás a bírósági eljárás lefolytatásának egy gyorsított formája.

– Az eljárás alkalmazására a gyanúsítotti kihallgatást követő két hónapon belül van csak lehetőség abban az esetben, ha a bűncselekményre a törvény tízévi szabadságvesztésnél nem súlyosabb büntetést rendel, az ügy megítélése egyszerű, a bizonyítékok rendelkezésre állnak és a terheltet a bűncselekmény elkövetésén tetten érték vagy a bűncselekmény elkövetését beismerte – foglalta össze a tudnivalókat a helyettes sajtószóvivő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában