Jótékony akció

2024.03.29. 14:30

Több mint 600 kiló élelmiszert osztott ki a karitász csoport Jászárokszálláson

Mintegy száz rászoruló család kapott tartós élelmiszercsomagokat húsvétra a jászárokszállási Szent Erzsébet Karitász Csoport jótékonysági akciója keretében. A segítő közösség idén ünnepli megalakulásának harmincadik évfordulóját. Önkéntesei az év minden időszakában igyekeznek adományokkal támogatni a nehéz helyzetben élőket, valamint lelki támaszt nyújtanak a bajba a jutottaknak.

Illés Anita

Szeretettel összeállított tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztottak ki húsvétra a jászárokszállási rászorulóknak a minap, a Szent István Közösségi Házban tartott adományozáson. 

tartós élelmiszer, támogatás
Tóth Lászlóné, a jászárokszállási csoport vezetője ottjártunkkor Miksity Imrének és fiának, Marcellnak adta át az élelmiszer csomagot 
Fotó: Pesti József

– Idén is csatlakoztunk a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtéséhez, amelynek célja, hogy segítsége a nehéz körülmények között élőket – kezdte Tóth Lászlóné. 

A Szent Erzsébet Karitász Csoport vezetője elmondta, hogy a templomban összegyűjtött élelmiszer adományokból húsz családnak tudtak összeállítani csomagot. 

– Dr. Gergely Sándor és felesége anyagi támogatásának köszönhetően még további nyolcvan családot segítettünk. Így összesen 625 kilogramm tartós élelmiszert osztottunk ki a rászorulóknak, köztük elsősorban nagycsaládosoknak, kisnyugdíjasoknak, egyszülős családoknak, betegeknek – hangsúlyozta Tóth Lászlóné. 

A csomagok többek között étolajat, kristálycukrot, rizst, margarint, füstölt kolbászt, száraz tésztát, löncshúst és nápolyit tartalmaztak. Ezzel a segítséggel a családok és az idősek húsvét előtti kiadásait szeretnék csökkenteni. Miksity Imre fiával, Marcell-lel érkezett az adományozásra. A férfi nincs könnyű élethelyzetben, mivel egyedül neveli a gyermekét. 

– Minden segítség nagyon sokat számít. A karitász csoport már nem először gondolt ránk, ezért nagyon hálásak vagyunk – mondta Miksity Imre. 

A segítő közösség harminc évvel ezelőtt alakult meg a városban. Már javában készülnek e jeles jubileum méltó megünneplésére. 

– Harmincegy fővel hoztuk létre a csoportot 1994-ben, jelenleg huszonhét önkéntes taggal működünk, akik többsége nyugdíjas. Minden évben igyekszünk különböző jótékonysági kezdeményezésekkel támogatni a rászoruló családokat, nehéz körülmények között élő egyedülállókat, időseket, betegeket és fogyatékkal élőket. A jubileumi ünnepséget pünkösd másnapján rendezzük meg. A program szentmisével kezdődik a katolikus templomban, ahol bemutatjuk a karitász történetét, valamint névadónk, Szent Erzsébet életéről is láthatnak majd előadást az érdeklődők. Ebéddel és agapéval is készülünk – számolt be a jubileumi rendezvény részleteiről Tóth Lászlóné. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában