Felajánlás

2024.04.15. 13:55

Bármely világsztár frizuráját megcsinálják a 30 kiválasztott kunszenti gyermeknek

Kardos Gergő kunszentmártoni barber gondolt egyet és meghirdette ingyenes hajvágási akcióját. Előzetes egyeztetés után harminc, rászoruló családból származó, 14 év alatti fiatal ülhet a székbe, hogy a vágyott frizurával térjen haza.

Pakainé Pusztai Nóra

Harminc kunszentmártoni hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlottak fel divat hajvágást helyi barberek. Az ötletgazda Kardos Gergő elmondta, szeretne örömet okozni a kiválasztott gyermekeknek. A kezdeményezés kigondolását tettek követték, Jakab János Csaba („Csaba Boss”) is csatlakozott Gergőhöz, végül kiválasztották május 19-ét és megkezdték a további egyeztetést. Szarka László képviselővel egyeztetve felkeresték Wenner-Várkonyi Attila polgármestert. A város vezetője alighogy közzétette a település közösségi oldalán a felhívást, már azonnal akadtak jelentkezők.

Kardos Gergő ötletgazda, Wenner-Várkonyi Attila polgármester és Csaba Boss barber
Forrás: Kunszentmárton közösségi oldala

– Jelentkeztek már családok, hogy szeretnének a harminc gyermek közé bekerülni, rászorultsági alapon döntünk. Egyébként 14 év alattiakat várunk hajvágásra – magyarázta Szarka László, majd hozzátette, pozitív a visszhangja a fiúk ötletének.

A Szabó Gyula Művelődési Központban május 19-én 10 és 16 óra közöttre várják a kiválasztott gyermekeket.

– A focisták menők, sokan olyan hajat szeretnének, amelyik egyik-másiknak van. De ezen alkalomból olyat készítek a gyerekeknek, amilyet csak szeretnének – mondta Kardos Gergő. A fiatal borbély hozzátette, hasonló terveik vannak Öcsödre és Csépára is. Amennyiben lehetséges, hagyományt teremtenének és minden évben meghirdetnék ezt a lehetőséget.

A felhívást látva Szarka Lászlónál jelentkezett a kunszentmártoni Rabb Viktória, aki 15 kislány hajának befonását, vágását vállalta a meghirdetett időpontban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában