Közösség

2024.04.20. 18:30

Kicsinek bizonyult a „kuckó", nagyobb termet kerestek a foglalkozáshoz Rákóczifalván

Szokatlanul sokan mentek el Rákóczifalván a kisgyermekesek programjára, amit a könyvtár szervezett, végül másik helyiségben kellett megtartani a foglalkozást.

Kovács Berta

Nemrégiben indított foglalkozásokat kisgyerekes anyukáknak a könyvtár Rákóczifalván.

A könyvtár helyett a közösségi házban terítették le a szőnyegeket a mondókázós foglalkozáshoz
Forrás: Beküldött fotó

A Mondókázó Tipegő Kuckó elnevezésű program legutóbbi összejövetelére annyian érkeztek, hogy át kellett költöztetni a foglalkozást a Varsány Közösségi Ház színháztermébe.

A leterített figurás szőnyegeken a szülők csemetéiket ölükbe ültetve, közösen idéznek fel mondókákat, kicsiknek szóló énekeket.

– Ez a program erősíti az anya-gyerek kapcsolatot, a kicsik pedig megtapasztalják, milyen közösségben lenni – emelte ki Császiné Csáti Réka, a Varsány Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója. – A gyerekek beszédfejlődését is elősegíti, a mondókáknak pedig többféle változatát megismerhetik. A foglalkozás végén nem szoktak azonnal szétszéledni a résztvevők, így a szülőknek is lehetőségük nyílik arra, hogy hasonló kihívásokkal szembesülő emberekkel osszák meg tapasztalataikat, és egy kis közösségi életet éljenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában