Költészet Napja

2024.04.13. 10:30

Csak a koronavírus szabhatott határt a falvai nyugdíjasok két évtizedes hagyományának

Két évtizedes hagyományt tartanak kézben a rákóczifalvai nyugdíjasok. Évről évre megrendezik költészet napi versmondó versenyüket, ami idén is vonzotta az érdeklődőket. Fiatalok, és idősebbek egyaránt színpadra álltak, hogy elszavalhassák kedvenc költeményüket.

Kovács Berta

Régi hagyomány, hogy a költészet napja alkalmából versmondó versenyt hirdet a II. Rákóczi Ferenc Nyugdíjasklub. Idén immár 18. alkalommal buzdítottak szavalásra kicsiket s nagyokat egyaránt.

költészet napja, szavalás
A gyerekeknek izgalmas élmény volt a zsűri és a nagy számú néző előtt színpadra állni
Forrás: Beküldött fotó

2005 óta rendezzükk meg a versenyt, csak a koronavírus-járvány idején fordult elő, hogy elmaradt ez a nagyszabású rendezvényünk, aminek a Varsány Közösségi Ház ad otthont

– idézte fel Nádas Imréné klubvezető.

Idén 72 jelentkező vállalkozott arra, hogy kiáll a színpadra, és előadja valamelyik magyar költő versét. Alsós, felsős diákok és felnőttek is megcsillogtatták előadói tudásukat csütörtök délután. A hozzátartozók, vendégek, érdeklődők megtöltötték a színháztermet, így a versenyzők nagy számú közönség előtt szavalhattak.

A produkciókat háromtagú szakmai zsűri értékelte, nyugdíjas pedagógusok, iskolaigazgató. A kategóriák első három helyezettje könyvjutalomban részesült. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!