Korlátozás

2024.05.03. 08:00

Nem mindig lehet a hamvakat a jászkunsági vizekbe szórni

Vannak időszakok, amikor nem lehet hamvakat szórni a Jászkunság egyes vizeibe. Bizonyos folyószakaszokon korlátozást vezettek be.

Rimóczi Ágnes

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén vannak olyan folyószakaszok, ahol bizonyos időszakokban nem lehet hamvakat a vízbe szórni. Minderről a Kötivízig adott tájékoztatást, a május elsején életbe lépő változások szeptember közepéig terjednek.

hamvak,vízbe,szórása,kötivízig
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció


– Felhívjuk a bejelentők figyelmét arra, hogy a május 1-től szeptember 15-ig terjedő időszakban hamvak szórásához nem adjuk meg a vagyonkezelői hozzájárulásunkat a péntek 16 órától hétfő reggel 8 óra közötti időpontokra, valamint a munkaszüneti napokra (május 1., május 20., augusztus 20.) bizonyos vízfelületekre. Eszerint Tisza Szolnok belterületi (felszíni vízkivételi mű és a húsipar között) szakaszán a 336+700 folyamkilométer – 333+150 folyamkilométer szelvényig, a Zagyva folyó torkolati részétől a Szolnok városi vasúti hídig, valamint a Tisza-tó teljes területén nem támogatjuk a hamvak szétszórása útján történő temetéseket – olvasható az igazgatóság közleményében.

– Kérjük, hogy a bejelentések során a fenti időszakokra legyenek figyelemmel és a hamvak szórására az itt jelölt időszakokon túli időpontot szíveskedjenek választani – hívták fel az érintettek figyelmét az illetékesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában