Szoljon podcast

2024.07.01. 13:53

Bárki kiléphet a komfortzónájából a szolnoki kalandparkban – galériával, videóval

Minden korosztály megtalálhatja „kalandos” számításait Szolnokon, a csónakázó tónál, a Szolnoki Síiskola mellett. A néhány éve létesült kalandpark izgalmas elemek sorával várja a látogatókat.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Évek óta népszerű a park, a „mászós” élmény egy kicsit komfortzónán kívüli tapasztalat, sokak számára talán ezért is olyan csábító – kezdte Molnár Lajos, a kalandpark sajtószóvivője. Hozzátette, ahány ember, annyi hozzáállás, ám ide elsősorban kellemes élményekért érkeznek a látogatók.
– A gyerekek is élvezik a számukra kialakított pályát, amely természetesen jóval könnyebben teljesíthető, mint a felnőtt szakasz – magyarázta. A kicsik egy méteres magasságban haladhatnak akadályról, akadályra. Ezzel szemben a felnőttek, három, négy, de akár öt méteren teljesítik az egyes elemeket, amelyek teljesíthetőség szempontjából is változatosak.

kalandpark,adrenalin
A kalandpark nagy élményt nyújt a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt
Fotó: Mészáros János

A kalandpark tava fölött vár a legnagyobb izgalom

– Egyénfüggő, hogy kinek melyik szakasz nehéz, vagy hol van szüksége egy kis biztatásra. Ám a tó felett kialakított tiroli csúszópálya a legerősebb adrenalinfelelős – fogalmazott Molnár Lajos. Persze megesik, hogy valaki úgy dönt, egy ponton inkább kiszáll. Ilyenkor a pályát egyébként is felügyelő animátorok, lesegítik az illetőt.
– Szerencsére ez a ritkább eset, általában az jellemző, hogy a kezdeti izgalmak után hamar megjön a bátorság, a jókedv és a látogatók végig mennek az akadályokon. Ez a bizonytalanság inkább a gyerekekre jellemző, de ők is könnyen átlendülnek – magyarázta.

Útközben jön meg az erő

A szolnoki kalandpark szóvivője elárulta, 

a pályák komolyabb sportos előélet nélkül is teljesíthetők, élvezhetők.

Egy „mászás” átlagosan egy-másfél óráig tart, általában két órahosszában maximalizálják.

– Ennyi idő alatt másfélszer, kétszer végig lehet menni az akadályokon. Az egyéni jelentkezőknek érdemes telefonon előzetesen egyeztetni. Kasszazárás fél ötkor van, az utolsó mászók este hatig „kalandozhatnak” – hangsúlyozta Molnár Lajos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában