Kavalkád

2024.04.26. 09:00

Szinte képtelenség választani a jobbnál-jobb hétvégi programok közül a Jászkunságban

Futókörök Napja, Jászkun Gasztro Udvar, Ferdinánd-nap és számos egyéb családi program várja hétvégén a kikapcsolódni vágyókat a vármegyében. Van olyan település, ahol már a május elsejei rendezvényen lehet szórakozni.

Molnár-Révész Erika

Április 26., péntek

SZOLNOK Hogyan működik egy civil szervezet? címmel tart rendezvényt 9 órától 11 óráig a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, melyre az újonnan alakult civil közösségeket várják. Az előadásokhoz 12 és 14 óra között online is lehet csatlakozni. 

futás, Futókörök Napja
Idén is megrendezik a Futókörök Napja elnevezésű eseményt Szolnokon, melyen adakozni is lehet majd
Fotó: Nagy Balázs / Forrás: MW-Archív

KISÚJSZÁLLÁS A Vigadó Kulturális Központban 17:30-tól a Művészetoktatás napja alkalmából hangverseny kezdődik és kiállítás nyílik. Az eseményen közreműködnek a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, valamint a Városi Vonószenekar. 

Április 27., szombat

ÚJSZÁSZ Civil majálisra és anyák napra várják az érdeklődőket reggel 8 órától a sportpályán, ahol örömfőzéssel kezdődnek a programok. A 10 órai megnyitó után sportbemutatók, májusfaállítás, a Fedák Sári Színház művészeinek produkciója és helyi fellépők műsora követi egymást. 15 órától bűvészshow, majd eredményhirdetések, 16:30-tól anyák napi köszöntő és tombolasorsolás kezdődik, 18 órától a Crazy Little Queen Tribute Band zenekar koncertje zárja a napot. A rendezvény ideje alatt színes gyermekprogramok várják a kisebbeket. 

KARCAG A Gazdaházban reggel 9 órától kezdődnek a Ferdinánd-napi programok. Az eseményt dr. Fazekas Sándor és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselők nyitják meg. A Ferdinánd futam helytörténeti vetélkedő döntője reggel 9 órától 12 óráig zajlik majd. 12 órától Rozka mesél a gyerekeknek a Mesefáról, 14 órától a Ládafia Bábszínház műsora kezdődik, 15 órakor eredményt hirdetnek. 15:30-tól a Tárkány Trió koncertezik. A rendezvény ideje alatt egyebek mellett kézműves bemutatók és foglalkozások, csigasodrás, ferdinándsütés és szalmafonás várja az érdeklődőket. 

SZOLNOK A Campus bejárata előtti téren 9:30-tól nyit a Jászkun Gasztro Udvar, az idei Magyarország Étele verseny döntőjének kísérőprogramjaként. A rendezvényen kóstolót lehet kapni a Jászkunság hagyományos ételeiből, lesz honfoglaláskori ételkóstolás és játszóház, interaktív kiállítás a Kézműves Örökség Egyesület Kunhímző Közösség munkáiból, valamint bemutatkozik az Édes Szívem! desszerttúra, az Alföld szívében program idei újdonságaival. 

Reggel 9 órától rajtol az országos Futókörök Napjának szolnoki rendezvénye a tiszaligeti futópályán. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet online, illetve az esemény napján, az egyes helyszíneken, a verseny ideje alatt lehet megtenni. A rendezvényen adakozni is lehet a 2018-ban balesetet szenvedett Fülöp Péter fjúsági válogatott röplabdázó gyógyítására, a Szolnoki Honvéd SE és a Szolnoki Állatotthon Alapítvány támogatására. Az esemény 17 óráig tart.

Délután 2 órától Nyárköszöntő Batyus Bálra várja az érdeklődőket a VOKE Csomóponti Művelődési Központba a Kabaré és Dalkör Nyugdíjas Klub. 

TISZAFÜRED Délelőtt 10 órától családi napot tartanak az Ifjúsági és Közösségi Házban. Az eseményen ugrálóvárral, arcfestéssel, kerti játékokkal, gyermek koncertekkel és családi főzőversennyel várják az érdeklődőket.

BEREKFÜRDŐ Délelőtt 10 órakor kezdődik a redemptiós park avatása a IV. Béla király úton. 

NAGYKÖRŰ Délelőtt 10 órától családi napot tartanak a művelődési házban. Lesz csillámtetkó, légvár és körhinta és mesevonat, interkatív műsort ad a Fantázia Pont Együttes, 13:30-tól a mézeskalács szakkör munkáiból nyílik kiállítás, 14 órától családi vetélkedő indul. 

MARTFŰ „A tű bűvöletében” címmel nyílik kiállítás 11 órakor  a művelődési központban a Martfűi Napraforgók Foltvarró Szakkör munkáiból. A tárlat május 20-ig látogatható. 

BESENYSZÖG Délután 14 órától kezdődnek a családi majális programjai a Fecskelyuk sportpályán. A szkanderverseny és jógabemutató után színpadi produkciók, gyermekműsorok kezdődnek, 17 órakor az anyákat köszöntik, majd sorverseny kezdődik, 18:30-tól pedig „Szinyor” szórakoztatja a résztvevőket. Mindeközben kézműves foglalkozások, íjászat, 14 órától kutyás bemutató és májusfadíszítés is színesíti a napot. 21 órától Retró Majális diszkó kezdődik a művelődési házban. 

KUNSZENTMÁRTON Délután 3 órától táncházba várják az érdeklődőket a Szabó Gyula Művelődési Központba. A táncot Makra András oktatja majd, a talpalávalót Szűcs Miklós és zenekara, és Balla Tibor biztosítja majd. 

Április 28., vasárnap 

MARTFŰ Reggel 6 órakor nyit a IV. Martfűi Bolhapiac, Alkatrészbörze, Autóstalálkozó és Kézműves Vásár a Kikötő téren. A programok délután 15 óráig tartanak. 

JÁSZBERÉNY Reggel 9 órától nyílt napot tart a Kutyákkal az Életért Alapítvány a Borsóhalmi úti mentőkutyás kiképzőbázison a Mentőkutyák Világnapja alkalmából. A bemutatók és a kutyasimogatás mellett ugrálóvár, a Jászárokszállási Önkéntes Tűzoltó Egyesület szakemberei által vezetett játékos vetélkedő, játékos-kutyás kérdezz-felelek, ügyességi feladatok és sorversenyek színesítik majd a programot.

KUNMADARAS Délelőtt 10 órától hálaadó ünnepség kezdődik a kunmadarasi templom felújításának tiszteletére. Az esemény alatt összegyűlt perselypénzt a presbitérium a kunmadarasi származású Kneifel Ádin gyógyítására fordítja.

TISZAFÜRED A Kiss Pál Múzeum a két állandó kiállítása mellett változatos programokkal várja az érdeklődőket ezen a hétvégén is. A múzeumhoz tartozó Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházban délelőtt 10 órától az egykori népszerű füredi mesterség, a fazekasság tárgyi emlékei tekinthetők meg.

TISZAVÁRKONY A Közösségi Színtérben délután 13 órától kézműves délutánt tartanak, melynek témája az anyák napja lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában