Helyi értékeink

2024.04.19. 17:30

Közös kincseinket kutatták a szolnoki vármegyeházán a diákok, 10 csapat érkezett a verseny döntőjére – galériával

Rangos versenynek adott helyet péntek délelőtt a vármegyeháza, a „Kutassuk közös kincseinket!” idei vetélkedőjére a vármegye minden szegletéből, összesen 10 középiskola 33 csapata, valamint 16 általános iskola 60 csapata nevezett. Közülük 5-5 csapat jutott be a döntőbe.

Molnár-Révész Erika

Nagy érdeklődés mellett hirdette meg idén is a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat a „Kutassuk közös kincseinket!” című vetélkedőt, melynek döntőjére pénteken került sor a vármegyeháza dísztermében. A versenyre a vármegyéből 10 középiskola összesen 33 csapata, valamint 16 általános iskola 60 csapata nevezett, általános és középiskolai kategóriákban. Ebből a döntőbe 5-5 csapat jutott be.  

Kutassuk közös kincseinket!, vetélkedő, diákok, verseny
A „Kutassuk közös kincseinket!” idei vetélkedőjének döntőjére idén-5-5 csapat jutott be, pénteken a vármegyeházán mérték össze tudásukat a csapatok
Fotó: Mészáros János

A vármegyei döntőn Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a versenyzőket. 

– A feladatok megismerése, és a válaszok összeállítása során derülhet ki mindenki számára, hogy rendkívül színes nemzet vagyunk, és egy rendkívül színes jászkunsági térségben élhetünk olyan hagyományokkal, olyan ősiséggel, ami jól elkülöníthető és az ország két legerősebb identitása, a jász, és a nagykun identitás az itt összpontosul. Hazánk függetlenségéért, nemzeti egységéért, a keresztény-nemzeti elköteleződésünkért a jászok és a kunok mindig is ezt a fajta elköteleződést megtartották – hangsúlyozta beszédében az elnök. 

A döntő zsűri tagjai Danajka-Fejes Nikolett, a Nemzeti Művelődési Intézet JNSZ Vármegyei Igazgatóságának igazgatóhelyettese, Rózsa Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke, valamint Mészáros János, a JNSZ Vármegyei Értéktár Bizottság nyugalmazott titkára voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában