Konferencia

2024.05.08. 07:00

Szentendrén mutatkoztak be vármegyénk civiljei

Civil Kavalkád a Skanzenben címmel rendezték meg II. Országos Civil Konferenciát Szentendrén hétfőn. A nagyszabású eseményen a Miniszterelnökség meghívásával az ország Civil Központjai, valamint a velük legszorosabban együtt dolgozó önszerveződő közösségek és támogatóik vettek részt.

Kovács Berta

A körülbelül 700 résztvevőt megmozgató kavalkádon természetesen részt vett a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) is, a legtöbb – közel harminc – civil szervezetet felvonultatva, ezzel is érzékeltetve, milyen színes szűkebb hazánk civil élete. A csapatot Hubai Imre, a közgyűlés elnöke is elkísérte.

dr. Molnár Beáta, Hubai Imre, civilek
Középen dr. Molnár Beáta, a CKSZK vezetője, mellette jobbra Hubai Imre, körülöttük civil vezetők
Forrás: Beküldött fotó

A rendezvényen változatos szakmai programok várták a résztvevőket. Szó volt többek között a civil szervezetek és a kulturális örökség viszonyáról, a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségek kiaknázásáról, körüljárták, miként lehet a fiatalokat bevonni a civil életbe. A forprofit és nonprofit szféra együttműködése címmel műhelybeszélgetéseket tartottak. Voltak kulturális programok, focimeccs, koncertek, a standokon pedig a civil szervezetekkel ismerkedhetek meg az érdeklődők. Végezetül természetesen a Szentendrei Skanzen látnivalóival is megismerkedtek a résztvevők.

A rendezvény házigazdája Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára volt.

Jászsági Pálinka Lovagrend
A Jászsági Pálinka Lovagrend is bemutatkozott a neves italokat felvonultatva
Forrás: Beküldött fotó

– Fontos számunkra, hogy ilyen országos eseményeken is be tudjuk mutatni a a köznyelvben csak Civil Házként emlegetett vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központunk munkáját – hangsúlyozta dr. Molnár Beáta, a központ vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában