Konferencia

2024.05.17. 13:56

Mi történik a fiatalok mentális egészségével? Fontos témát boncolgattak a szolnoki városházán

Mi történik a fiatalok mentális egészségével? címmel tartottak konferenciát péntek délelőtt a városháza dísztermében.

Köllő Judit

Az eseményen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd többek között Princz Andrea pszichológus, tréner és mentor tartott előadást. A szakember az analóg és digitális médián nevelkedett generációk megértési nehézségeiről mesélt.

Princz Andrea, előadás
Princz Andrea pszichológus a generációk közötti különbségekről beszélt előadásában
Fotó: Nagy Balázs

Előadásában kiemelte: a történelemben most először dolgozik együtt négy generáció a munkahelyeken. Két generáció a digitális forradalom előtt nőtt fel, kettő pedig a forradalom után. Mindez alapvető különbségeket eredményez, nemcsak abban, hogy egyes generációk milyen képességekkel rendelkeznek, hanem abban is, hogy hogyan viselkednek a mindennapokban.

A rendezvény további részében dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, családterapeuta a fiatalok szorongásának megküzdéseiről és feloldásairól beszélt.

Az eseményen elhangzott, hogy az UNICEF jelentése alapján ma hét gyermekből egy mentális betegségben szenved. A serdülők mentális problémáinak 40 százaléka köthető szorongáshoz és depresszióhoz.

konferencia
Számos helyi szakember volt kíváncsi a szakmai konferencia előadásaira
Fotó: Nagy Balázs

Dr. Berkóné Kővágó Erika klinikai szakpszichológus, osztályvezető a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Osztályának tapasztalatait osztotta meg a nagyérdeművel.

A szakmai rendezvény Tatainé Földvári Márta, a Szolnoki Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnökének értékelésével zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában