Programajánló

2024.05.10. 09:00

Programok hada várja a szórakozni vágyókat hétvégén a Jászkunságban

Kultúrpince-átadó, koncertek, nagyszabású vásárok, Európa-nap, összművészeti nap – számos lehetőséget kínál pénteken, szombaton és vasárnap a Jászkunság, csak győzzünk válogatni a programokból.

Molnár-Révész Erika

Péntek, május 10.:

Empty,Brown,Wooden,Floor,Or,Wooden,Terrace,With,Abstract,Night
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

BESENYSZÖG 

Jövőnk a hagyomány címmel Fitos Dezső Társulatának táncbemutatója kezdődik 10:30-kor a Wesniczky Antal Művelődési Ház és Könyvtárban.

SZOLNOK 

Széchenyi családi napot tartanak délután három órától a „piros iskola” előtt. A táncbemutatók után 18:30-tól Josh és Betti ad elő Desperado-slágereket, 19:30-tól tűzzsonglőrök lépnek fel. A rendezvény ideje alatt légvár, arcfestés és ügyességi játékok várják a legkisebbeket.

Tizenhat órától nyit a Kultúrpince a városháza pincéjében. Az ünnepélyes megnyitóbeszédek után kiál­lításmegnyitó, majd koncertek kezdődnek, a műsort 21:45-kor Edda Forever koncert zárja.

A Verseghy Ferenc Könyvtárban tizenhét órától vitéz Németh Zsigmond óceánrepülő, pilóta úti repülős élménybeszámolóját lehet meghallgatni, Ketten az óceán felett címmel.

Szombat, május 11.:

SZOLNOK 

Reggel kilenc órától kerékpáros kalandtúra indul a városi sportcsarnok elől. Indulás egyénileg kilenc és tizenkét óra között szabadon választható. Az ötállomásos, húsz kilométer hosszú, ügyességi feladatokat tartalmazó szolnoki túrára családokat és baráti társaságokat is várnak.

A Szandaszőlősi Művelődési Házban tíztől tizenhárom óráig Életmód Expót tartanak. A programok között egyebek mellett horoszkópelemzés, kineziológia, talpmasszázs, energetikai kezelés és színtanácsadás is szerepelnek.

Reggel kilenctől délelőtt tizenkét óráig örökbefogadó napot tart a Kéz a Mancsért Egyesület a Tesco Extra áruház parkolójában, a Téglagyári úton.

A Kossuth téren délután két órától indulnak az Európa-nap programjai. A rendezvény vendége idén Belgium.

A TISZApART Moziban tizenkilenc órától Udvaros Dorottya, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész ad estet A túlélő dala címmel.

TISZAFÜRED 

Kilenc óra húsz perckor rajtol a Tisza-tó Napja Tókerülő Kerékpártúra a tiszafüredi Kerékpáros Centrumtól.

SZAJOL 

Reggel fél tíztől délután egyig tartják a II. Családi Ökonapot a közösségi házban. A programok bábelőadással kezdődnek, tíz órától indul a környezetvédelmi játékos hétpróba, az eseményen kézműves-foglalkozással és kvízzel várják a résztvevőket.

KARCAG 

Ezen a napon kezdődnek a X. Jubileumi Országos Nyugdíjas Művészeti Fesztivál programjai az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben.

JÁSZBERÉNY 

Délután két órától graffitivel és térzenével indulnak a RE-PRO összművészeti nap programjai a redemptio jegyében a múzeum és a városháza közös udvarán. 

Fél négytől Váltsd meg magad! Készítsd el a saját kiváltságaid oklevelét! címmel ismeretterjesztő alkotó foglalkozások kezdődnek kicsiknek és nagyobbaknak. 

Tizenhét órától kiállítás nyílik (Ön)Megváltás – Kortárs képzőművészek a Jászságban címmel. 

Fél héttől az An.Er.Jazz Band, fél kilenctől a Mojo zenekar áll színpadra. Emellett kézműves italok, street food, utcabál várja a résztvevőket, a Jász Múzeum egész nap ingyenesen látogatható.

CIBAKHÁZA 

A vásártéren már ezen a napon kezdődnek a másnapi Cibaki Vásár, vagyis kézműves- és kirakodóvásár programjai. Délután fél hattól a Delta ad koncertet, fél nyolctól pedig Cozombolis lép színpadra. Ezután fél kilenctől tízig tartó diszkó zárja a napot. Mindeközben ingyenes légvár, dodzsem, sárkányvasút és körhinta várja a szórakozni vágyókat.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS

Este hat órától kezdődik a Dienes udvari esték című program az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban. Az eseményen Bogdán Norbert „Lano” rendezvényszervező, zeneszerző és szövegíró zenés estjét lehet meghallgatni.

Vasárnap, május 12.:

TÖRÖKSZENTMIKLÓS 

Reggel kilenc órakor regisztrációval indul az I. FŐNIX BALLAton nevű futóverseny és élménykerékpározás a városi kemping bejáratánál. A táv tíz kilométer lesz, Törökszentmiklóstól Óballáig tart. Míg a kerékpárosoknak tíz órakor, a futóknak negyed tizenegykor indul a rajt. A célba érés után ebéd és színes kísérőprogramok várják a résztvevőket. Előzetes regisztráció minden résztvevőnek szükséges.

CIBAKHÁZA 

Folytatódnak a Cibaki Vásár programjai a vásártéren. Reggel héttől kilencig hőlégballonozásra nyílik lehetőség, kilenctől helyi kulturális csoportok lépnek fel, tizenegy órától lovas bemutató kezdődik, fél tizenkettőtől Molnár Orsi, fél egytől Miki Niki és a Csinibabák formáció áll a színpadra. Mindeközben gyermekműsorok, játékok és légvár várja a kisebbeket.

JÁSZBERÉNY 

Reggel kilenctől tizenkét óráig családi napot tartanak a Főnix Rendezvényházban. Az érdeklődőket kutyás bemutatókkal, előadásokkal várják, emellett a jászberényi ebrendészeti telep örökbe fogadható négylábúi is bemutatkoznak.

SZOLNOK 

Délelőtt tíztől tizenöt óráig Anyák napi vigadalom kezdődik a Kertvárosi Közösségi Ház udvarán. A programok között bűvészshow, Bagi Zoltán énekes előadása és zenés gyermekműsorok is szerepelnek. A rendezvény ideje alatt arcfestéssel, lufihajtogatással és vetélkedőkkel is várják a legkisebbeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában