Összefoglaló

2024.05.10. 20:00

Sípálya épült a szolnoki Tiszaligetben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Összeütközött két személyautó péntek délután Szolnokon, a 32-es főút 72-es kilométerénél. A műszaki mentési munkálatok elvégzéséhez a város hivatásos tűzoltóit riasztották

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Szonok nem elégszik meg csupán egyetlen téli sportszolgáltatásával, a hóágyúzással. Legújabban, ugyancsak nem természetes alapokra hagyatkozva, sípálya épült a Tiszaligetben. 

Súlyos egészségromlást eredményező testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a 28 éves szolnoki férfival szemben, aki saját 10 hetes terhes feleségét többször, többféleképpen bántalmazta. Az állapotos asszonyt a begőzölt férj többször hasba rúgta, fojtogatta, és azt is megakadályozta, hogy rendőrt hívjon.

Nagy érdeklődés mellett vették birtokukba a fiatalok a pénteken átadott KultúrPincét Szolnokon, melyet a Sörárium helyén alakították ki a számukra. A megnyitón dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is részt vett.

Zsúfolásig telt pénteken a vármegyeháza díszterme, konferenciára gyűltek össze a vármegye egészségügyi dolgozói. A szakmának szóló eseményre az ápolók nemzetközi napjának alkalmából került sor.

Ferenczi Edina a Képesvagy élményműhely tulajdonosa csapatával 65 festményt ajánlott fel, melyek a szolnoki Temető úti és a hamarosan elkészülő Munkácsy Mihály úti rendelőbe kerülnek. Nem először adományoztak festményeket, a korábbi kezdeményezések visszajelzései mind pozitívak.

A 660 éves Ceglédet ünnepelte a város szerdán, az Eötvös téren és a városháza Pantheonjában megtartott Városalapítók Napi Ünnepségen. Az esemény részeként koszorút helyeztek el az Eötvös téren a Városalapítók szobránál, illetve átadták a Ceglédi Városvédő és Szépítő Egyesület elismeréseit és díszokleveleit is. 

A Szolnoki Szakképzési Centrum szakképző intézményeiben is folytatódtak az idegen nyelvi vizsgák. Pénteken németből adtak számot tudásukról az érintett diákok. A korábbi napokhoz képest jóval kevesebben, 57-en oldották meg a feladatokat, mindannyian középszinten vizsgáztak.

Egy zagyvarékasi lakos közlekedett személygépkocsival Újszász belterületén május 9-én este, mikor a rendőrök ellenőrizték. Megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra.

Életének 94. évében elhunyt Kiss József, a Szolnoki MÁV SE korábbi kiváló birkózója, edzője. Józsi bácsi aktív pályafutása után 1973-tól 15 éven át a klub egyik edzője volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában