Adományozás

2024.05.10. 17:25

A szolnoki orvosi rendelők falaira kerülő képekből is erőt meríthetnek a betegek – galéria

Ferenczi Edina a Képesvagy élményműhely tulajdonosa csapatával 65 festményt ajánlott fel, melyek a szolnoki Temető úti és a hamarosan elkészülő Munkácsy Mihály úti rendelőbe kerülnek. Nem először adományoztak festményeket, a korábbi kezdeményezések visszajelzései mind pozitívak.

Pakainé Pusztai Nóra

Először a Vízpart körúti idősek otthonába, majd a Móra Ferenc úti orvosi rendelőbe kerültek a Képesvagy élményműhely által felajánlott festmények. Az adományozás következő állomását a Temető úti rendelőben pénteken tartották. A szemet gyönyörködtető képek a betegek gyógyulását elősegítendő kerülnek a falakra. 

festmény, adomány, Szalay Ferenc
Ferenczi Edina, a Képesvagy élményműhely tulajdonosa csapatával 65 festményt ajánlott fel, melyek a szolnoki Temető úti és a hamarosan elkészülő Munkácsy Mihály úti rendelőbe kerülnek
Fotó: Mészáros János

Ferenczi Edina, a Képesvagy élményműhely tulajdonosa elmondta, csapatával elég sok festményt készítenek el.

– Képenként visszük közelebb az embereket az önbizalommal teli, tudatos, boldog élet megteremtéséhez. Több ezer emberrel festettünk együtt, sok kép készült el, ezek egy részét jótékony célra ajánlottuk fel – foglalta össze.

A nemrégiben felújított Temető úti rendelő falait díszítik ezután a képek, hogy a legtöbb pozitív jót okozhassák a betegeknek.

Szalay Ferenc polgármester kiemelte, nagyon fontos, hogy a lehető legszebb környezetben fogadhassák a rendelőbe érkezőket. A vidám, színes képek a gyermekeknek különösen sokat jelentenek. 

A festmények átadásával egybekötött sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a korábbi tapasztalatok pozitívak, a képek némiképp elvonják a betegek figyelmét a panaszokról, s amikor belépnek rácsodálkoznak azokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában