Tájékoztatás

2024.05.07. 09:30

Újra csobognak Szolnok szökőkútjai, de fürdeni tilos bennük!

Előrébb tolakodott a nyár, így már tavasszal üzembe álltak a városi szökőkutak Szolnokon.

Mészáros Géza

Forrás: Beküldött/SZVÜ

„A melegebb idő beköszöntével beindultak Szolnok általunk üzemben tartott szökőkútjai, melyeknek egyidejűleg a karbantartási munkálatait is elkezdtük” – számolt be minderről a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a közösségi oldalán.

Forrás: Beküldött/SZVÜ

Még márciusban, négy hónapnyi átteleltetés után „kicsomagolták” a vármegyeszékhely köztéri szobrait. Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója már akkor előrevetítette, hogy ha az időjárás és a napi átlaghőmérséklet huzamosabb ideig melegnek mutatkozik, úgy a város szökőkútjait is beüzemelik. 

Nos, a meteorológiai előrejelzések szerint a hidegebb, hűvösebb idő csak időnként tér már vissza, így a szökőkút-rendszerek működésbe állítása, valamint egyes víztározó edények és kismedencék feltöltésének semmi akadály nem volt.

A szökőkutakban való fürdőzést azonban az egészségügyi szakhatóság nem engedélyezi.

Szolnoki szökőkútjait a következő helyeken csodálhatjuk meg: Kossuth tér; Tisza-part „békás”; Tiszai hajósok tere – Tiszavirág szobor; Verseghy park – Zounok ispán szobor; Széchenyi gimnázium; Jubileum tér – Galaxis térplasztika; Boldog Sándor István körút – Ivó nő szobor, Eötvös tér – Himfy Ferenc szobor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában