„Kicsomagolás”

2024.03.20. 13:30

Megszabadítják „téli öltözetüktől” Szolnok köztéri szobrait

A Kossuth téri szökőkút-rendszer beüzemelésére várhatóan májusban kerül sor.

Mészáros Géza

– Négy hónapnyi átteleltetés után napok múlva megkezdődik Szolnokon a köztéri szobrok „kicsomagolása” – tájékoztatott érdeklődésünkre Lits László. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója hírportálunknak elmondta, hogy a társaság munkatársai, a kedvező időjárásra való tekintettel, hamarosan az összes, eddig téliesített köztéri műalkotást megszabadítják a téli viseletüktől.

szobor.várkonyi tér,körforgalom,NHSZ,Lits
A Várkonyi téri körforgalom gömbjei is ledobják magukról a téli öltözéküket
Fotó: Mészáros János

A vármegyeszékhely kültéri szobrainak téliesítését épp négy hónappal ezelőtt, tavaly november 20-a körül kezdték meg. Akkor a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. munkatársai hat, különlegesen értékes műalkotás köré és fölé vázépítményt szerkesztettek, melyekre ponyvát tettek. Mint elmagyarázták, a szobrok ezáltal szellőznek, fagytól és páralecsapódástól is védve vannak. A többi, egyébként szintén értékes köztéri alkotást fóliába csomagoltak. Ezeket a védőelemeket távolítják most el, hogy a szabadtéri szobrokat ismét teljes szépségében láthassák az arra közlekedők.

Lits László további érdeklődésünkre arról is beszámolt, hogy a Kossuth téri szökőkút-rendszer beüzemelésére várhatóan májusban kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában