Visszaszámlálás

2024.05.15. 17:00

Új helyre költözik a szolnoki Palacsintafesztivál, bejelentették a sztárfellépőket is

A Palacsintafesztivált és a városi gyermeknapot összekötötték Szolnokon. A rendezvényről sajtótájékoztatót tartottak szerdán a Tiszaligetben.

Pakainé Pusztai Nóra

Nyolcadik alkalom rendezik meg a Palacsintafesztivált Szolnokon. A háromnapos programsorozatnak idén a Tiszaliget, a volt kemping területe ad otthont. A helyszínen tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester, Németh János, a szolnoki Auchan áruház igazgatója és Kelemen Péter főszervező szerdán. 

Palacsintafesztivál,Szolnok,sajtótájkoztató
A Tiszaligetben tartott sajtótájékoztatót Németh János, a szolnoki Auchan áruház igazgatója (balra) Szalay Ferenc polgármester (középen) és Kelemen Péter főszervező
Fotó: Nagy Balázs

– Sok oka van a helyszín változásnak, az egyik ilyen, hogy a Nefag-játszótér megközelíthetősége és a pakolási lehetőség ott bonyolultabb, mint a Tiszaligetben – magyarázta Szalay Ferenc polgármester.

A városi gyermeknappal vonják össze

A Palacsintafesztivált idén a gyermeknappal is összevonták a vasárnapi nap ingyenesen látogatható. Számos programmal kedveskednek a megjelenőknek már május 24-én péntek délelőttől. A Szolnoki Szakképzési Centrum diákjai palacsintát sütnek majd, a rendezvényen az ételallergiásokra is gondolnak.

Németh János, a szolnoki Auchan áruház igazgatója arról beszélt, miért támogatják a rendezvényt.

– A palacsintafesztivál és a vállalat értékrendje több ponton is kapcsolódik – mondta.

Kelemen Péter főszervező kiemelte, tavaly a Burger Piknik során jött a Palacsintafesztivál költözésének ötlete. A Tiszaligetbe visszatérhet a péntek délelőtti óvodásoknak szóló zártkörű program, melyet kisiskolásokkal bővítenek ki. A fellépők között láthatjuk Rúzsa Magdi és Geszti Péter nevét is.

Rúzsa Magdi és Geszti Péter is fellép

– Rúzsa Magdit nagyon régóta szerettük volna elhozni, a tavalyi egyeztetés során sikerült szerződést kötni vele. Ami még érdekes, hogy Geszti Péter a napokban volt hatvan éves, az ő koncertsorozatának egyik első állomása lesz Szolnok – fejtette ki.

A szokásokhoz híven 5-6 féle édes és ugyanennyi sós palacsinta különlegességgel kóstolhatnak meg a fesztivál látogatói. Május 26-án a városi gyermeknap programjaival zárul a palacsintafesztivál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában