Közösségépítő program

2024.05.17. 16:24

Már az utolsó simításokat végzik a szombati rendezvény előtt Kuncsorbán

Szombaton rendezik meg a 14. Vándorló Bográcsok Találkozóját és a 40. Csorba Kupát Kuncsorbán. A kistelepülésen már hetek óta készülődnek a rendezvényre, külön kötények és ajándékok is készültek a résztvevő települések számára.

Molnár-Révész Erika

Már állnak a településeket bemutató faházak a kuncsorbai sportpályán, ahol szombaton tartják az idei Vándorló Bográcsok Találkozóját és a 40. Csorba Kupát. A rendezvény még 2010-ben indult útjára azzal a céllal, hogy a Törökszentmiklósi járás települései ismerjék meg egymás hagyományait, kultúráját, gasztronómiai szokásait. Az eseményen 9 település Törökszentmiklós, Kengyel, Örményes, Fegyvernek, Szajol, Tiszapüspöki, Tiszatenyő, Nagykörű és a vendéglátó Kuncsorba vesz részt. 

Kuncsorba,40. Csorba kupa
A faházak már készen állnak arra, hogy a települések bemutathassák saját értékeiket a szombati rendezvényen
Forrás: Beküldött fotó

A programok szombaton reggel 8.30-tól ünnepélyes megnyitóval kezdődnek. A résztvevő települések fellépőinek színpadi produkciója után 14 órától Karapancsev Kristóf, 15 órától Bódi Csabi, 19-től a Kis Cipő zenekar lép fel, 21 órától tűzijáték kezdődik, majd éjfélig tartó retró diszkó zárja a napot. A rendezvény ideje alatt főzőverseny és ügyességi vetélkedők is várják a résztvevőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában