Közösségépítés

2024.02.09. 18:04

Kuncsorbára vándorolnak idén a bográcsok, a kistelepülés már nagyon készül a rendezvényre

Májusban rendezik meg idén a soron következő Vándorló Bográcsok Találkozóját, a vendéglátó ezúttal Kuncsorba lesz. A közösségépítő rendezvény kapcsán csütörtökön megbeszélést tartottak a résztvevő települések képviselői.

Molnár-Révész Erika

A résztvevő települések képviselői csütörtökön tartottak megbeszélést az idei házigazdánál, vagyis Kuncsorbán

Forrás: Beküldött fotó

Még 2010-ben indult útjára a Vándorló Bográcsok Találkozója című rendezvénysorozat, melynek célja az volt, hogy a Törökszentmiklósi járásban élő települések ismerjék meg egymás hagyományait, a helyi kultúrát, gasztronómiai szokásokat. Az évek során ebből kialakult egy országosan is példaértékű összefogás. Az ideit, vagyis immár a tizennegyediket Kuncsorbán rendezik, május 18-án a helyi sportpályán. 

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a Vándorló Bográcsok Találkozóját most Kuncsorba rendezésében mutathatjuk be, egybekötve a szintén május 18-án megrendezett 40. Csorba Kupa falunappal –mondta a közösségépítő eseményről Stassné Ullár Hajnalka polgármester. 

A résztvevő 9 település, Törökszentmiklós, Kengyel, Örményes, Fegyvernek, Szajol, Tiszapüspöki, Tiszatenyő, Nagykörű és a vendéglátó Kuncsorba vezetői csütörtökön tartottak megbeszélést a rendezvény kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában