Hirdetés

2024.04.13. 00:00

Idén is számos különlegességgel találkozhatunk a VIII. Szolnoki Bor és Pezsgőmustrán

Április 27-én, szombaton délután három és este kilenc között megnyitja kapuit a VIII. Szolnoki Bor és Pezsgőmustra, amelynek a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum központi aulája, illetve szabadtéri területe ad otthont. A magyar borok seregszemléjén idén Albánia lesz a díszvendég, ahol 41 borászat mutatja be pincészetük remekeit kóstolók keretében.

PR cikk

– A fecskék megérkezésével, a tavasz kezdetével szervezzük a bormustrát, amely a város és a térség legnagyobb borászati rendezvénye sétáló kóstoló formájában – emelte ki Kolozsvári András.

szolnoki bor és pezsgőmustra, kolozsvári andrás
A rendezvényen kóstolók keretében idén 41 borászat mutatja be pincészetük remekeit
Fotó: Nagy Balázs / Forrás: MW archív

– A bor megjelenik más szolnoki nagyszabású rendezvényen is. Például a nagy múltú Tiszavirág Fesztiválon a nyár kezdetén vagy az őszi Tiszai Hal Napján is igényes borházak utcája kerül kialakításra. Szolnok város Szandaszőlős részét az 1770 – 1910 – es években szőlőültetvények borították és borkészítés is zajlott ezen a területen. A Bereczki Máté gazdakör éves borversenyei is őrzik ezt a hagyományt. Észrevételem szerint a borszerető közönség nyitott a jó borok iránt, szívesen kóstol és vásárol. 

A jegyek 9900 forintért megvásárolhatók elővételben a Balalajka Orosz Bisztróban és a Szőke Borházban, valamint a helyszínen 11900 forintos áron.  Az eseményről bővebben a közösségi oldalon, vagy a +36-30/485-4464-es telefonszámon tájékozódhatnak.

– Nem csak nagy márkanevekkel, híres pincészetekkel lehet találkozni, helyet adunk kis vagy kezdő borászatoknak is. Némelyik kiállítónk a 3 – 5. szüretén van csupán  túl. Fiatalok, tehetségesek, bátrak, céltudatosak. Ők akik a Mészáros Gabriellák, a Rohály Gáborok, az Alkonyi Lászlók vagy a Kovács Antik átadott tudásán keresztül „fertőződtek meg” a borok világával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában