Összefoglaló

2024.04.29. 21:00

Lakossági fórumot tartottak Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Besenyszögön állítottak meg az egyenruhások egy személyautót, április 26-án este.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Vízsugárral búcsúztatták a könnyeivel küszködő szolnoki helikopterpilótát, derűs órákat töltöttek együtt a szolnoki nyugdíjasok – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Ez alkalommal azok is energiatakarékos fényforráshoz juthatnak, akik az előző akcióról lemaradtak. Április 30-ig lehet jelentkezni az akcióra.

Gyönyörű tájakat és nevezetességeket kerestek fel erdélyi körútjukon a zagyvarékasi diákok a Határtalanul Program sikeres pályázatnak köszönhetően. A kalandozások során útba ejtették testvértelepülésüket.

Egy yorkshire terrier tanítgatásával kezdte, mára egy dobermannal nemzetközi versenyre készül a szolnoki Kozma Dominika. Szenvedélyéről a kutyakiképzésről és a világbajnokságig vezető útról mesélt hírportálunknak.

Jó hangulatban rendezték meg Szászbereken a majálist szombaton. Finom ételek is készültek.

A vármegye rendőrei az elmúlt három napban 15 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben. 

Hamisítatlan majális hangulattal várják a családokat a jászkunsági települések május elsején. A változatos programok kínálatában bárki megtalálhatja a kedvére való kikapcsolódási lehetőséget.

Hazánkban ritkaság számba menő, különleges Miyawaki-erdőt és esőkertet is létesítenek hamarosan Szolnokon, a Boldog Sándor István körút, a Várkonyi tér és a Szolnok ispán körút által körbehatárolt területen. Ezen a helyen jelenleg két, közel 70 éves faházsor – hajdanán felvonulási épületként megalkotott létesítmény – áll, amelyek lebontásra várnak.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei diákok a napokban vehetik át az ősszel igényelt notebookokat. „A digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása tanulóknak és pedagógusoknak” projektről dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár tartott sajtótájékoztatót a Széchenyi körúti általános iskolában hétfő délután.

Az egyik bőnyi általános iskolában hátba szúrtak egy hatodikos lányt a minap, akinek tragédiája hatalmas port kavart. Az esetről dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár egy Szolnokon tartott sajtótájékoztatón beszélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában