Kosárlabda

2023.12.28. 12:07

Szolnoki kötődésű játékos is készülődik az olimpiai selejtezőre

A Diósgyőr szolnoki származású irányítója, Kányási Veronika is a magyar válogatottal készül a küszöbön álló olimpiai kvalifikációs tornára.

Rózsa Róbert

Kányási Veronikára, a DVTK szolnoki származású irányítójára (labdával) is számít Székely Norbert szövetségi kapitány

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Székesfehérváron készülődik a magyar női válogatott a februári soproni olimpiai selejtezőre. Székely Norbert szövetségi kapitány szerdától péntekig öt edzést vezényel a 17 fős keretnek, melyben ezúttal csak az NB I-ben szereplő játékosok vannak jelen, az egyetlen kivétel a Rómában légióskodó Czukor Dalma.

Mint a szakvezető szerdán az MTI-nek beszámolt, hosszú évek munkája áll amögött, hogy a magyar női kosárlabda-válogatott most az olimpiai selejtezőre készülhet. Úgy fogalmazott, már hét éve erre készülnek, és most az a feladatuk, hogy amit taktikai repertoárként hét év alatt felhalmoztak, abból ki tudják venni a szükséges elemeket. A tornán a magyar válogatott Spanyolország, Japán és Kanada ellen lép pályára, a négyesből az első három jut ki az olimpiára.

Az olimpiai ezüstérmes japánok játsszák a legkülönlegesebb kosárlabdát öt külső játékossal és nagyon mozgékonyan. Bízom benne, hogy érvényesíteni tudjuk majd ellenük a mi erényeinket. Kanada bombaerős, nekik nem is a selejtező a cél, hanem az olimpiai elődöntő. A spanyolokat az elmúlt években sokat láttuk, belőlük tudunk talán a legkönnyebben felkészülni – mondta az ellenfelekkel kapcsolatban Székely Norbert.

A szakember számít a sérült, januárra azonban várhatóan már hadra fogható Kányási Veronikára, a Diósgyőr szolnoki származású irányítójára is.

A válogatott kerete az összetartáson: Aho Nina, Bach Boglárka, Boros Júlia, Czukor Dalma, Dombai Réka, Dubei Debóra, Horváth Bernadett, Kányási Veronika, Lelik Réka, Mérész Beatrix, Miklós Melinda, Ruff-Nagy Dóra, Sitku Zsuzsanna, Szabó Fanni, Tóth Franka, Török Ágnes, Varga Alíz.

A soproni selejtezőtorna programja: február 8., csütörtök: Spanyolország–Japán 16.30, Magyarország–Kanada 19.00, február 9., péntek: Kanada–Spanyolország 15.30, Magyarország–Japán 18.00, február 11., vasárnap: Kanada–Japán 15.00, Magyarország–Spanyolország 17.30.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában