Labdarúgás

2024.01.19. 07:30

Új edzővel folytatja a Martfű

Továbbra is a bennmaradás a cél a Martfű együttesénél az NB III. Délkeleti csoportjában. A csapat új edzővel folytatja tavasszal, akinek nehéz örökséget kell átvennie.

Jegesi László

Farkasként kell küzdenie a kék mezes martfűi gárdának, hogy kiharcolja a biztos bennmaradást az NB III.-ban

Fotó: Mészáros János

Az NB III. Délkeleti csoportjának egyik újonca, a Martfű is elkezdte hétfőn a felkészülését a tavaszi idényre, de már nem Czinkon Szabolcs irányítása mellett, helyét hétfőn Koncz Zsolt vette át. A szentesi illetőségű tréner a harmadik a sorban a bajnokság kezdete óta, a feladata viszont – elődeihez hasonló –, bent kell tartania csapatát a harmadosztályban.

Koncz nehéz örökséget vesz át Martfűn, a tabella jelenlegi tizenkettedik helyezettjét nagyon kevés választja el a már nem automatikus bennmaradást jelentő pozíciótól, így a hátralévő tizenhárom fordulóban igencsak gyűjtögetniük kell majd a pontokat céljuk eléréséhez.

Ősszel még úgy tűnt, hogy Czinkon Szabolcs munkájával alapvetően elégedettek a klubnál, a hét első napján azonban mégis kenyértörésre került sor. A vezetés közös megegyezéssel szerződést bontott a trénerrel. Nem sokat tétlenkedtek, helyére azonnal kinevezték az együttes irányítójának a legutóbb Hódmezővásárhelyen tevékenykedő edzőt. De nem csak a szakmai stábban történt változás, játékosfronton is elindult a mozgás. Ennek sora Csúri Dájmond és Amir Reza távozásával kezdődött, de rajtuk kívül is várhatók még eligazolások. Mint ahogy érkezők is, de egyelőre csak Vincze Patrik (Szajol), Kóródi Dávid (Törökszentmiklós) és a visszatérő Balla Zalán (Jánoshida) klubcseréje tűnik biztosnak.

A jelenlegi keret hétfőn állt munkába ideiglenes állomáshelyén, Tiszakécskén, ahová a martfűi villanyvilágítás híján kényszerült a gárda. Egyelőre az egyik kapusuk, Ladányi Patrik nélkül, akinek gerincsérvét konzervatív eljárással kezelik. Várhatóan márciustól kezdi újra az edzéseket a hálóőr, így csak a tavaszi szezon közepétől állhat csapata segítségére. A hírek szerint társai nagyon elszántan vágtak bele a felkészülésbe, és mindent elkövetnek majd a bennmaradás érdekében. A hétvégén már gyakorlómérkőzést játszanak, a Tápiószent­márton vendégei lesznek szombat délelőtt.

A Martfű felkészülési programja
Január 20., szombat: Aranyszarvas SE–Martfű (Tápiószentmárton), 10.00

Január 27., szombat: Martfű–Hatvan (Tiszakécske), 13.00

Január 31., szerda: Tiszakécske II.–Martfű (Tiszakécske), 18.00

Február 3., szombat: Szekszárd–Martfű (Szekszárd), 12.00

Február 7., szerda: szervezés alatt

Február 17., szombat: 

Tisza­füred–Martfű, 10.00

Február 24., szombat: Martfű–Kiskunfélegyháza (Martfű), 11.00

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában