Labdarúgás

2023.10.05. 07:00

„Mindenki egy irányba húz” – Új edzőjével, Czinkon Szabolccsal vívná ki a bennmaradást a Martfű

Véget ért az augusztus közepe óta tartó edzőkálvária Martfűn, immár hivatalosan is Czinkon Szabolcs irányítja az NB III. Délkeleti csoportjában szereplő együttest. Másfél hónappal ezelőtt a teljes szakmai stáb távozott a Tisza-parti gárdától, s bár több jól csengő nevet is hírbe hoztak a klubbal, végül a régiónkban egy kevésbé ismert tréner mellett tette le voksát a vezetés. Az UEFA „A” licences szakember azonban csak október elejétől köthetett szerződést új csapatával.

Jegesi László

Czinkon Szabolcs korábban a Puskás Akadémia utánpótlásánál is dolgozott

Fotó: Török Attila/ Nemzeti Sport

– Hosszú huzavona előzte meg a szerződtetését, miért volt ez a késlekedés?

– Élő szerződés kötött a III. Kerületi TVE klubjához, ahová ráadásul csak a nyáron érkeztem. A martfűi vezetés egy volt munkatársamon keresztül keresett meg, tetszett az ajánlatuk, mindenképp velem képzelték el a folytatást, a munkaadóm viszont csak akkor engedett el, amikor már megtalálta az utódom. Az volt a célom, hogy a felnőttfutballban dolgozzam, ez sikerült, azt hiszem, hogy a klub és én most kölcsönösen örülünk egymásnak.

– Ha jól tudjuk, hellyel-közzel már megismerte csapatát.

– A BKV Előre elleni győztes meccstől kezdve önkéntes szakmai tanácsadóként segítettem az együttest, edzésterveket küldtem a fiúknak, a mérkőzéseken – igaz, csak a lelátón – ott voltam már. Nem volt egy szerencsés helyzet, apró dolgokon azért már ekkor is tudtunk változtatni, a körülményekhez képest pedig nem teljesítettek rosszul a játékosok ebben az időszakban. Megvolt az elképzelésem arról, hogy mit szeretnék játszatni a csapattal, és ezt minden labdarúgó nagyon igyekezett betartani már ekkor is.

– A korábbi fordulókban néhány játékos a pályán és azon kívül is sokat tett az eredményes szereplésért, ezentúl ki segíti majd a munkáját?

– Amikor nem voltam jelen, Vadas Gergő tartotta az edzéseket a terveim alapján, de ő inkább játékos még, úgy gondoltam, hogy nem terhelhetem még ezzel is. Kora alapján is Hevesi-Tóth Tamás lett volna a másik kiszemeltem, ő viszont munkahelyi elfoglaltsága miatt nem lehet opció, így ez a problémánk még nem megoldott.

– Milyen célok mentén dolgoznak tovább?

– A vezetőség egyértelműen fogalmazott, miszerint a biztos bennmaradás elérése a feladatunk, hosszabb távon pedig egy jó középcsapatot kellene fabrikálni az együttesből.

– Hogyan látja, reális ez a célkitűzés?

– Bár csak néhány hete van rálátásom az itteni helyzetre, de azt már most mondhatom, hogy nagyon szerethető és barátságos a közeg Martfűn. Nemcsak a játékosokra gondolok, hanem az őket körülvevő emberekre is, itt mindenki egy irányba húz. A keretbe sikerült nyáron fiatalokat szerződtetni, jó lett az arány az idősebb és a még rutintalanabb játékosok között, utóbbiakat tapasztaltabb társaik kellőképp segítik a fejlődésben. Nem gondolkodunk hosszabb távon, meccsről meccsre haladunk, lesznek még hatpontos mérkőzéseink, amelyekre különösen fókuszálunk majd. Bizakodó vagyok, a legutóbbi, körösladányi találkozónk alapján bátran mondhatom, hogy bravúrpontokkal is számolnánk a folytatásban.

Czinkon Szabolcs eddigi edzői pályafutása


Szülővárosában, Bonyhádon kezdte a pályafutását utánpótlásvonalon, majd a Szekszárdi UFC-nél tevékenykedett közel öt évig, ezt követően pedig a Puskás Akadémián töltött el közel három esztendőt. A folytatásban fél évig a Paks második csapatának asszisztens edzője volt, majd következett a Budapest Honvéd tartalékegyüttese. Itt Pisont István vezetése mellett néhány hónap erejéig az első csapatot is irányították, mellyel a Magyar Kupát is megnyerték. Majd az Újpest FC-nél ismét fiatalokkal foglalkozott három éven keresztül, ezt követően került át nyáron a III. Kerületi TVE klubjához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában