Labdarúgás

2024.02.17. 06:55

Faragnának a hátrányukból a Besenyszög üldözői

Öt mérkőzéssel kezdődik a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei II. osztály tavaszi szezonja, ezen a hétvégén a tabella hatodik helyén álló Fegyvernek kapott szabadnapot.

Kiss Ádám

Serfőző Attiláék vezetik a tabellát, de szoros a verseny a bajnoki címért

Fotó: Nagy Balázs

Az őszi bajnok Besenyszög a dobogóra pályázó Abádszalókot látja vendégül a 17. fordulóban. A hazaiak tizenkét meccs óta nem találtak legyőzőre, akkor a Tiszaszentimre tartotta otthon a három pontot Kocsis Andor együttesével szemben. Ez volt az egyetlen veresége az újoncnak, míg a szalókiak tizenegy ponttal lemaradva a negyedik helyen követik a listavezetőt.

A tavalyi vármegye II.-es bajnok Jászapáti úgy második a tabellán, hogy messze a legkevesebb gólt kapta tavasszal, így idén is jó eséllyel pályázik a szezon végi elsőségre. A jászságiak azzal Kunmadarassal találkoznak, akik az előző tizenegy mérkőzésükből csupán egyet tudtak megnyerni, így Menyhárt Dánieléknek jó esélyük van, hogy hétvégén begyűjtsék a három pontot.

A Tiszaszentimre is harcban van a bajnoki címért, csupán hat pont a lemaradása az első mögött, de egyel kevesebb meccsen volt lehetősége pontokat szerezni. Ellenfele a Jászalsószentgyörgy lesz, amely jelenleg a középmezőnyben tanyázik, de alig van lemaradva a dobogós helyektől, ahonnan épp hétvégi riválisát szoríthatja le.

Alsóházi rangadót játszik a tavalyi idény középmezőnyének két oszlopos tagja, a Túrkeve és a Tiszajenő. Mindkét együttes csupán 22 gólt szerzett az első félévben, ezzel a Jászboldoháza után a második legkevesebb találattal zárták az őszi szezont.

A Jászárokszállás–Jászboldogháza meccsen a papírforma alapján a tavaly még megye I.-es hazaiak számítanak favoritnak, azonban az őszi utolsó öt meccsüket elvesztették, míg a vendégek az eddig megszerzett összes pontjukat az utolsó négy fordulóban szerezték.

A forduló mérkőzései:

Szombat: 

Túrkeve–Tiszajenő, Besenyszög–Abádszalók, 14.30. 

Vasárnap:

Kunmadaras–Jászapáti, Jászárokszállás–Jászboldogháza, Tiszaszentimre–Jászalsószentgyörgy 14.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában