Labdarúgás

2024.02.12. 12:30

Bizakodva várja a bajnoki rajtot a Kunhegyes

Bennmaradás a cél, de akkor sem keserednek el, ha a megye II.-ben kell újraépíteni a csapatot.

Kiss Ádám

Jobban kell zárnia a Kunhegyes védelmének, ha több pontot szeretnének gyűjteni tavasszal

Fotó: MW archívum

Rózsa István szeptemberben vette át a vármegye I.-es Kunhegyes irányítását, és a nehézségek ellenére mindent megtett, hogy csapata helytálljon a bajnokságban. 

– Többen távoztak tőlünk tavaly – kezdte az értékelést az edző. – Ősszel az volt a célunk, hogy egyben tartsuk a csapatot. Összesen két találkozón nyertünk, de a Lurkó Focimánia elleni vereség és a Szajollal szembeni 95. percben kapott góllal elvesztett meccsek a legfájóbbak, ezeken pontot, pontokat tudtunk volna szerezni.

Balajti János iskolai elfoglaltságai miatt távozott a csapattól, Nagy Richárd pedig Bánhalmára igazolt. Sérülés miatt nem számíthat az edző egy ideig Fábián Gáborra és Andusek Józsefre, előbbi a térde, utóbbi pedig a bokája miatt kényszerült pihenőre.

A téli erősítés Pékó Richárd személyében érkezett. A 19 éves játékos Tiszaszentimréről igazolt Kunhegyesre. 

Január 9-én kezdte a KESE az edzéseket, azóta minden hétvégén edzőmeccseken léptek pályára. A Lurkó (3–3) és a Fegyvernek (1–1) ellen ikszelt, illetve kikapott a Tiszagyendától (6–2), a Tiszaszentimrétől (3–1) és a Kisújszállástól (5–3).

– Sok fiatal játékosnak tudtam lehetőséget adni – beszélt együtteséről Rózsa István. – Büszkék vagyunk arra, hogy nagyrészt helyi srácok szerepelnek a csapatban, a keretből csupán négyen nem kunhegyesiek. A bennmaradás a cél tavasszal, ehhez persze meg kell nyernünk a ki-ki meccseinket. Akkor sem keseredünk el, ha ez nem sikerül, a vármegye II.-ben a csapat újraépítésére helyezzük a hangsúlyt. Nehéz feladat lesz, nem jó érzés, ha két évig pofozógépek vagyunk, ezért jó lenne némi sikerélmény tavasszal. Bizakodóak vagyunk!

A Kunhegyes őszi eredményei: Rákóczifalva–Kunhegyes 6–3, Kunhegyes–Jánoshida 2–3, Kunhegyes–Kisújszállás 1–4, Kunhegyes–Mezőtúr 1–5, Lurkó Focimánia–Kunhegyes 2–1, Kunhegyes–Jászberény 1–10, Kunszentmárton–Kunhegyes 6–1, Kunhegyes–Cserkeszőlő 1–2, Törökszentmiklós–Kunhegyes 4–0, Kenderes–Kunhegyes 4–1, Kunhegyes–Tiszaföldvár 0–5, Jászfényszaru–Kunhegyes 6–0, Kunhegyes–Szajol 4–5, Tószeg–Kunhegyes 4–5, Kunhegyes–Tiszagyenda 4–1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában