Kosárlabda

2024.03.26. 10:00

Magabiztos sikert aratott a CKE a Jászberény ellen

Régiórangadót rendeztek az NB I/B. 25. fordulójában, amelyen a Cegléd és a Jászberény csapott össze. A mérkőzést végül a CKE nyerte meg, így még van esélye bejutni a rájátszásba.

Kovács Levente

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a CKE a Jászberényt fogadta. Előbbi továbbra is harcban van a rájátszásért, míg utóbbinak nincs esélye bejutni a legjobb nyolc közé, de igyekszik minél jobb pozícióból várni a folytatást az alsóházban.

CKE, Jászberény, kosárlabda, Veljko Dragasevics
Veljko Dragaseviccsel (labdával) a soraiban a CKE állva hagyta a Jászberényt az utolsó negyedben
Fotó: Hunbasket.hu


CKE–Jászberényi KSE 84–63 (12–18, 21–11, 22–21, 29–13)

Cegléd, Gál József Sportcsarnok. Vezette: Gruber Nikolett, Hervay Tibor, Utasi Balázs (Gál János)

Cegléd: VELKEY 12/9, Herendic 1, Kertész 3/3, CSABA Gy. 27/9, CSORVÁSI 15. Csere: Dragasevic 4, HORVÁTH M. 20/9, Berkics 2. Edző: Sértő Ádám.

Jászberény: SANTIAGO 17/9, Dunai 12/3, Boka-Magó, MELEG 15/9, RÁTVAY 6. Csere: Oroszi 2, Mester 8/6, Dékány 3/3. Puskás Artúr.

Az első negyedben kézben tartotta a mérkőzést a vendég Jászberény, az első tíz perc végére hatpontos előnyt dolgozott ki. A második játékrész még kiegyenlítettebb volt, a Cegléd csak a nagyszünet előtti utolsó percben vette át a vezetést, 33–29.

A fordulás után is szorosan alakult a találkozó, szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, csupán öt ponttal vezetett a CKE a záró negyed előtt, 55–50. Az utolsó felvonásban Sértő Ádám együttese viszont állva hagyta ellenfelét, és több mint húsz ponttal megnyerte a találkozót, 84–63.

A két csapat közti különbséget a főleg a büntetővonalon lehetett keresni, míg a hazaiak 35 büntetőjükből 28-at is bedobtak, addig a berényiek csupán ötször próbálkozhattak, igaz, mindegyiket sikerrel vették.

A Cegléd az utolsó fordulóban egy Salgótarján elleni győzelemmel bebiztosíthatja helyét a nyolc között, míg a Jászberény ha legyőzi a DEAC U23-as csapatát hétvégén, akkor elkerülheti a kiesést.

Sértő Ádám: – Gratulálok a srácoknak a győzelemhez, fontos sikert arattunk. A második negyedtől úgy érzem, hogy kontrollálni tudtuk a mérkőzést. Egy kisebb hullámvölgytől eltekintve nem forgott veszélyben a győzelmünk. Ünnepelni nincs időnk, legközelebb hasonlóan fontos mérkőzés vár ránk. A Jászberénynek sok sikert kívánok a folytatásra.

Puskás Artúr: – Gratulálok a Cegléd csapatának a győzelemhez, megdolgoztak érte. Három negyeden át pariban voltunk, bírtuk erővel és koncentrációval. Sajnos rányomta a bélyegét a játékunkra, hogy gyengén dobtunk mezőnyből és azt gondolom, hogy méltánytalanul kevés büntetőt dobhattunk. Harmincöt–öt aránnyal, egy három negyeden keresztül ilyen szoros meccsen szerintem nem fér bele. Nehéz helyzetben vagyunk, de most ezt kell megoldani, az utolsó fordulóban mindenáron le kell győznünk a DEAC csapatát.

További eredmények: PVSK–MAFC 85–87, MEAFC–BKG PRIMA Akadémia 94–104, Budafok–TF-BP 85–90, Óbudai Kaszások–Fót 100–83, Vasas Akadémia–Salgótarján 78–65, DEAC U23–Nyíregyháza 69–63.

Az utolsó forduló programja: Vasárnap: BKG PRIMA Akadémia–Budafok, Nyíregyháza–TF-BP, Fót–MEAFC, Jászberény–DEAC U23, MAFC–Óbudai Kaszások, Salgótarján–Cegléd, Vasas Akadémia–PVSK, 18.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában