Vízilabda

2024.03.23. 12:00

A Szolnoki Dózsa háromesélyes meccsen nyerne

A Honvéd ellen idegenbeli mérkőzéssel folytatja a középszakaszt a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata. Hangay Zoltán legénysége szombaton 19 órakor száll medencébe a Kőér utcai uszodában.

Kiss Ádám

A Szeged elleni győzelem után (11–10) ismét egy papíron alacsonyabban rangsorolt együttessel kell megmérkőznie a Szolnoki Dózsának. Azonban ez a meccs sem lesz sétagalopp, ugyanis a Honvéd a középszakasz első fordulójában hazai pályán 12–12-es döntetlent ért el a tabellán jelenleg harmadik Vasas ellen, múlt héten pedig az OSC-től is csupán egy góllal kapott ki.

Szolnoki Dózsa, Hangay Zoltán, vízilabda
Hangay Zoltán (középen) ezúttal győzelemmel távozna a Kőér utcai uszodából a Szolnoki Dózsa edzőjeként
Fotó: Nagy Balázs

A korábbi világbajnok vízilabdázó, Szívós Márton által irányított Honvéd tavaly bronzérmes lett a bajnokságban, az Ekler testvérek, a húszéves Zsombor és huszonhárom éves Bendegúz pedig összesen több, mint ötven gólt szereztek eddig a szezonban.

A szolnokiak legutóbb tavaly október végén találkoztak tétmeccsen hétvégi ellenfelükkel, akkor a Tiszaligetben nyertek 8–6-ra, három egyenlő játékrész, és egy 2–0-ra megnyert negyednek köszönhetően.

– Nem lehet szó nélkül elmenni a múlt heti meccs mellett – kezdte nyilatkozatát Hangay Zoltán, a csapat vezetőedzője. – Bár nyertünk a Szeged ellen, a mutatott játékkal koránt sem lehetünk elégedettek. A hét eleji edzések még a regenerációról szóltak, de a második felében már specifikusan a Honvédra készültünk. Edzőként még sosem sikerült nyernem a Kőér utcában, nagy vágyam, hogy behúzzuk ezt a meccset. Ha így történik, akkor nagy lépést teszünk a négyes döntő felé, ha azonban kikapunk, akkor nem csak a saját kezünkben lesz a sorsunk. A végletekig kiélezett, háromesélyes összecsapásra számítok.

A forduló eddigi eredménye: Szeged–BVSC 9–10. A forduló további párosításai: szombat: Kaposvár–OSC, 16.00. csütörtök: FTC–Vasas, 20.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában