Vízilabda

2024.03.02. 20:25

Marco Rossi is látta, ahogyan a Dózsa legyőzi az OSC-t – galériával

Az élvonalbeli vízilabda-bajnokság középszakaszának rajtján a Szolnoki Dózsa Praktiker két góllal legyőzte az OSC legénységét.

Varga Csaba

Három hónap szünet után felsőházi rangadóval nyitottak a felek, nagy volt a tét, hiszen az ötödik szolnokiaknak csupán egy pont volt a hátrányuk a negyedik helyen álló OSC-vel szemben.

Szolnoki Dózsa Praktiker, vízilabda, sport, mérkőzés
A Dózsa, akárcsak az ősszel, ismét legyőzte fővárosi riválisát, és visszaette tőle a negyedik helyet a tabellán
Fotó: Mészáros János

Nagyon bekezdett a szolnoki gárda, amit kapura lőttek Jansik Dávidék, abból rendre gól született az elején. Jó védekezésből kiindulva érték el találatiakat, a lelkes közönség nagy örömére. Mintegy tíz percig tartott a hazai lendület, aztán szép lassan összekapta magát a vendégalakulat, és a félidő végére visszajöttek a meccsbe, és egyenlítettek. Két másodperccel a negyed vége előtt azonban Ionescu Erik bombájával újra a Dózsánál volt az előny, 8–7.

A fordulást követően először és szerencsére utoljára átvette a vezetést az OSC, 10–11. A hazaiak azonban újra összekapták magukat, és fordítottak, de nem lehettek nyugodtak, mert az orvosegyetemistáknak is mindenre megvolt a válaszuk. A záró felvonás 13–12-es állásról indult. Kovács Gergő és Jansik Dávid találatára csak 15–12 után érkezett válasz, így a Szolnok, akárcsak az ősszel, ismét legyőzte fővárosi riválisát, és visszaette tőle a negyedik helyet a tabellán

Jó kis meccset láthatott a közönség, a lelátón ülő Marco Rossi futballválogatottunk szövetségi kapitánya és felesége is csettinthetett, akik elsősorban, a fiúk Simone kedvéért autóztak el a meccsre.

Szolnoki Dózsa Praktiker–OSC Újbuda 15–13 (4–0, 4–7, 5–5, 2–1)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Vogel G., Csanádi Zs.

SZOLNOK: Bányai – KOVÁCS G. 2, Pásztor 1, JANSIK D. 4, ÁGH, SZEGHALMI 3, Vámosi 1. Csere:  Józsa (kapus), Ionescu 1, Teleki 1, Vismeg Zs., Pető A. 1, Schmölcz 1, Simon D.. Edző: Hangay Zoltán.

OSC: Bisztritsányi – Szalai P. 2, BAKSA B. 4, VIGVÁRI VINCE 4, Hárai, Rossi, Gaszt. Csere: Tóth M., TEN BROEK 3, Várnai, Török B., Aranyi M., Kondor. Edző: Varga Dániel.

Gól –emberelőnyből: 14/5, ill. 15/5.

Kipontozódott: Vámosi (28. p.), Ágh (30. p.)

Így látták a szakemberek összecsapást:

Hangay Zoltán: – Jól álltunk bele a mérkőzésbe, hiszen öt góllal is vezettünk. Az OSC azonban gyorsan visszajött a meccsbe. Sokallom a 13 gólt amit kaptunk, de ne feledjük, hogy három hónap bajnoki szünet után játszottunk újra tétmeccset. Nagyot küzdöttek a fiúk a győzelemért, amiért jár nekik az elismerés .

Varga Dániel: – Három hónap szünetet követően nehéz újra visszanyerni a régi formánkat. Sajnos nulla–öttel nyitottuk a meccset, de sikerült visszajönnünk. Az a csapat nyert, amelyik jobban megtudta oldani a védekezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában