Kerekasztal

2024.05.15. 18:00

Egy nyelvet beszéltek: pedagógusok tanácskoztak a Szolnoki Szakképzési Centrumban

A diákok középiskolai tanulmányainak támogatása, segítése érdekében a Szolnoki Szakképzési Centrum kerekasztal-beszélgetést szervezett általános iskolai és középiskolai tanárok, oktatók részvételével.

Köllő Judit

Az eszmecsere során megosztották tapasztalataikat, ötleteiket és legjobb gyakorlatainkat, azokat a kihívásokat, melyekkel nap mint nap találkozhatnak az órákon. A sorozat a matematika, valamint a magyar nyelv és irodalom tantárgyakat követően az idegen nyelvet tanító tanárok, oktatók kerekasztal-beszélgetésével folytatódott szerdán délután kettőtől a Szolnoki Szakképzési Centrum tanácstermében.

kerekasztal,beszélgetés,eszmecsere
Jusztinné Csőke Irén a fiatalok motivációjának fontosságáról beszélt előadásában
Fotó: Nagy Balázs

A szerdai rendezvényen elsőként Kalmár Andrea, a Szolnoki Szakképzési Centrum főigazgatója mutatta be röviden a szakképzés rendszert.

– A célunk ezzel a kerekasztal-beszélgetéssel, hogy az általános iskolás és a középiskolás pedagógusok észrevételeit, technikáit és rendszereit közelebb hozzuk egymáshoz – fejtette ki az intézményvezető. 

Az eseményen Jusztinné Csőke Irén, a Szakképzési Centrum Idegennyelvű szakmai munkacsoport-vezetője tartott előadást a fiatalok motivációjáról, az eredményekről.

Az eseményen bemutatták az „Egy nyelvet beszélünk” nyelvi projektet is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában