SANCTUM

2024.05.15. 17:00

Milyen a csendes Mező Misi? A besenyszögi szentélyben kiderül!

Besenyszögön is kinyílik a szentély. Juhász Anna országjáró sorozatának újabb állomása lesz a jászkunsági kisváros, ahol az irodalmár Mező Misivel beszélget majd.

Rimóczi Ágnes

Lehet-e szent a művészet? Juhász Anna irodalmár válasza egyértelműen igen és ezt az üzenetet szeretné is eljuttatni az ország minden szegletébe. A kulturális menedzser, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai munkatársa ezért „hozta létre” a SANCTUM összművészeti programot, mely tulajdonképpen egy művészi dialógus. 

beszélgetés , üzenet, sanctum
Illusztráció
Forrás: Shutterstock.com

A következő beszélgetés helyszíne a besenyszögi Wesniczky Antal Művelődési Ház, ahol május 16-án este hat órakor a Magna Cum Laude zenekar frontembere mutatkozik be.

A programon a beszélgetés és részben akusztikus zenei koncert folyamán arra keresik majd a választ, hogy miképp reagál egymásra a kép, a hang és a szó, és miként ihletik meg jelen korunk történései és a természet átalakulása a kortárs alkotókat. A közérthető, zenés beszélgetésben a művészet olyan „megrendítő” pillanatait is keresik a résztvevők, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is.

– Amellett, hogy a nagy, alkalmanként zúzós, őrületesen hangos koncerteken láthattok zenésztársaim mellett, mostantól alkalom nyílik arra is, hogy csendesebb, meghittebb, hangulatokat is megtapasztaljuk együtt – mondja Mező Misi az előadás kapcsán.

A SANCTUM kifejezés jelentése egyébként saját szoba, vagy szentély. Ez az intim közeg a beszélgetéssel, zenével, az élet pillanatainak megismerésével lehetőséget teremt arra, hogy bemutassa az alkotás folyamatának átszellemült állapotát, meghittségét, emelkedettségét. Ebben a térben, a különböző művészeti ágak összefonódásában testközelbe kerülhetünk az alkotóifolyamatokhoz és hatásaikhoz.

Az esemény, mely ingyenes látogatható, a Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában