Vízilabda

2023.11.08. 21:13

Kellemes meglepetés, szolnoki győzelem a fővárosban

Az élvonalbeli vízilabda-bajnokság 10. fordulójának nyitómeccsén a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata 12–9-re nyert az OSC otthonában.

Varga Csaba

A szolnokiak szélsője, Szeghalmi Zsombor (fehér sapkában) is sokat tett az övéi győzelméért

Forrás: Szolnoki Dózsa

Fotó: Illyés Csaba

A felek már találkoztak az idén a Magyar Kupában, augusztus végén a fővárosban döntetlenre végeztek, ám a tiszaligeti visszavágót magabiztosan hétgóllal megnyerte az OSC. A szolnokiak úgy készültek a szerda esti idegenbeli bajnokira, hogy meglepetést okoznak.

OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa Praktiker 9–12 (3–2, 3–5, 0–4, 3–1)

Szőnyi úti uszoda 200 néző. Vezette: Kun Gy., Vogel G. 

OSC: Bisztritsányi – VIGVÁRI 2, Várnai 1, SALAMON 2, Tóth M. 1, Szalai P., Rossi. Csere: Aranyi 1, Gaszt 1, Baksa, Ten Broek 1. Edző: Varga Dániel.

SZOLNOK: BÁNYAI – KOVÁCS G. 2, PÁSZTOR 4, Vismeg, Ágh, Jansik D., Vámosi. Csere: Pető 2, Teleki, SZEGHALMI 3, Schmölcz 1, Cseh M., Böröczky. Edző: Hangay Zoltán. 

Gól – emberelőnyből: 15/6, ill. 13/7. 

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Kihagyott szolnoki emberelőnyökkel indult az összecsapás, a hazaiak pedig gyorsan kapcsoltak és kétgólos előnyhöz jutottak. A szolnokiak Pásztor Mátyás góljával eredtek ellenfelük nyomába. Az egyenlítés azonban a második negyed elején sikerült, amikor a hetek óta jó formában játszó Kovács Gergő is betalált, 3–3. A folytatásban a vendégek balkezese Szeghalmi Zsombor duplázott, majd Kovács ismét beköszönt, a fővárosiak sem voltak rest Aranyi Máté és a holland Lars ten Brock révén szépítettek, majd Szeghalmi harmadik góljára, a válogatott Vigvári Vince válaszolt, 6–7.

A fordulást követően aztán robbantott a szolnoki legénység, Pető Attila folytatta a gólgyártást, a majd Pásztor gyors egymásutánban háromszor is betalált az OSC kapujába, 6–11. Közben remekül védekezett a Dózsa, jó helyen voltak a blokkok, ha azokon átjutott a labda, akkor ott volt Bányai Márk kapus, aki óriási formában védett. A záró felvonás nem hozott izgalmakat, igaz két góllal csökkentette hátrányát az OSC, 8–11 állást követően azonban Schmölcz Norman találatával ismét négy lett a különbség, Salamon Ferenc szépítőgólja pedig már nem osztott és szorzott, 9–12. Csak azoknak lehet a meglepetés a szolnokiak győzelme, aki nem látták a mérkőzést.

– Álmoskásan kezdtünk, szerencsére a kétgólos hátrányból sikerült fordítanunk – mondta hírportálunknak Hangay Zoltán, a szolnokiak edzője.

Egy ilyen színtű csapat, mint az OSC legyőzéséhez kellenek az extra teljesítmények, amik most megvoltak nálunk. Tényleg nagyszerű játékkal rukkoltunk ki, igazi csapatmunka volt. Boldog vagyunk, de a földön kell maradnunk, holnaptól már a következő, a jövő szombati Fradi elleni meccsre kell készülnünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában