„Brutális támadás”

2024.05.15. 19:01

Jászapátin reagált Menczer Tamás a Robert Fico elleni merényletre

Imádkozik Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója Robert Ficóért, és elmondta, mi az álláspontja a szlovák miniszterelnöki elleni merényletről.

Rózsa Róbert

– Brutális és elfogadhatatlan támadás érte Szlovákia miniszterelnökét. A cselekedet megdöbbentő, szörnyű, elítélendő – jelentette ki jászapáti lakossági fóruma előtti sajtótájékoztatóján a Fidesz kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta, a helyzet rendkívül súlyos, és szerdán délután még nem tudni, életveszélyben van-e a szlovák miniszterelnök. – Imáinkban Robert Ficóval, családjával és minden szlovákkal vagyunk – fogalmazott Menczer Tamás. (Ismert, Szlovákia miniszterelnökét a nyílt utcán lőtték le szerdán délután.)

Menczer Tamás, fidesz, jászapáti
Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója 
Fotó: Pesti József

Menczer Tamás Jászapátin szólt a június 9-ei európai parlamenti és önkormányzati választások tétjéről, amely szerinte Magyarország békéjének és biztonságának megőrzése. Mint mondta, ez csak a magyar emberek támogatásával valósulhat meg.

Menczer Tamás szerint óriási a nyomást helyeznek rájuk a háborúpárti politikusok. Úgy fogalmazott, „bele akarnak tolni minket a háborúba”.

A háborúpártiak szerint – fejtette ki az igazgató – ez a mi háborúnk, amit addig kell folytatni, amíg Ukrajna nem győz. A háborúpártiak katonákat akarnak küldeni Ukrajnába, a németek már kötelező sorkatonaságról beszélnek, általános európai sorkatonaságról hallani. A franciák pedig teljes természetességgel beszélnek  az atomfegyverek használatáról.

– De ez nem a mi háborúnk. Nem akarunk katonákat küldeni a háborúba, atomfegyverekről pedig hallani sem akarunk – jelentette ki Menczer Tamás, aki hangsúlyozta azt is, a június 9-i választásokon olyan politikusokra van szükség, akik a magyar és az európai érdekeket képviselik. Ez pedig elmondása szerint a béke. Ezen az állásponton Magyarországon szerinte kizárólag a Fidesz-KDNP van, míg a teljes baloldal háborúpárti.

– Nem biztos, hogy mindenki tisztában van a választások tétjével. Ez igaz az önkormányzati választásokra és az európai parlamenti választásokra is. Sokkal nagyobb a tét, mivel közvetlen szomszédai vagyunk egy háborúnak – jelentette ki a sajtótájékoztatón Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője. – Béke vagy háború, erről kell dönteni június 9-én – húzta alá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában