Kosárlabda

2024.04.17. 12:00

Oliver Vidin: A párharcnak még nincs vége

Szoros mérkőzésen győzött az NHSZ-Szolnoki Olajbányász az NKA Pécs otthonában az NB I. negyeddöntőjének második mérkőzésén. A Tisza-partiak vezetőedzője, Oliver Vidin szerint magas ritmusú találkozót játszott a két csapat, amelyen végül a szerencsésebb győzött.

Kovács Levente

A második mérkőzéseket rendezték az NB I. negyeddöntőjében. A Szolnoki Olajbányász drámai körülmények közt végül 83–82-re legyőzte a Pécset, köszönhetően James Eads triplájának a mérkőzés utolsó másodperceiben. A meccset a két csapat edzője, Csirke Ferenc és Oliver Vidin mellett Shane Henry és Lukács Norbert értékelte a lefújás után.

Oliver Vidin, Szolnoki Olajbányász, kosárlabda
Oliver Vidin (középen) szerint csapata könnyebben is nyerhetett volna a Pécs vendégeként
Fotó: Nagy Balázs


Csirke Ferenc, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: – Először is gratulálok a Szolnoknak! A harmadik negyedben buktuk el a mérkőzést. A félidőben megbeszéltük az öltözőben, hogy azért vezettünk végig hét-kilenc ponttal, mert volt egy agresszív védekezésünk, ütöttük a faultokat, amikor kellett, dobták a büntetőket a szolnokiak, de nem volt ritmusuk. A harmadik negyedet végigjátszottuk három faulttal, huszonnégy kapott ponttal azért, mert minden játékosom, aki a pályán volt, az statisztikát próbált javítani. A támadás volt fókuszban, és teljesen elveszítettük a játékunk ritmusát, a vendégeknek pedig könnyű kosaraik voltak. Emiatt egy Szolnok ellen mínusz hét-nyolc pontról kellett visszajönni, ami két extra hármassal sikerült, ám a vendégek dobtak a végén egy extra triplát. Azt hozzáteszem, hogy ez nem volt fault, ha nem az, akkor hosszabbítás lett volna. Most el kell mennünk Szolnokra, és meg kell próbálnunk visszahozni őket hétfőn Pécsre.

Oliver Vidin, az NHSZ-Szolnoki Olajbányász vezetőedzője: – Természetes, hogy nem volt ez egy könnyű meccs. Mindkét csapat jó kosárlabdával szórakoztatta a közönséget, és magas ritmusban játszott. Váltakozó volt, hogy éppen kinek jön ki jobban a lépés. Végül a szerencsésebb győzött. Nyerhettünk volna könnyebben is, de elveszítettük a koncentrációt, a pécsiek pedig visszajöttek az utolsó három-négy percben. Jó esélyük volt győzni, volt két nagyon fontos kosaruk, nekünk viszont egy, ami végül elég volt a sikerhez. A párharcnak még nincs vége, van még hátra mérkőzés, pénteken ismét találkozunk.

Shane Henry, az NKA Universitas Pécs játékosa: – Úgy érzem, meccsben voltunk a Szolnokkal, jók voltunk támadásban, védekezésben, lepattanózásban is. De mindez nem tartott ki a végéig, becsúszott pár hiba, és ebbe bele is buktunk.

Lukács Norbert, az NHSZ-Szolnoki Olajbányász játékosa: Nagyon kemény mérkőzés volt, erre is számítottunk, hogy nagyon agresszív lesz a Pécs, és mindenképpen nyerni akar. Jól kezdtek, de szerencsére sikerült felzárkóznunk. A vége hihetetlen volt, ilyen végjátékot még nem éltem át. Még nincs befejezve a párharc, az a célunk, hogy a következő meccsen lezárjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában