Labdarúgás

2024.04.29. 07:00

Rekordszámú gól született a hétvégén vármegye I.-ben – galériával

A vármegye I. 26. fordulójában többnyire a papírforma alapján alakultak az eredmények. A Kisújszállás némi meglepetésre egy ki-ki meccsen legyőzte a Jánoshidát, a Lurkó pedig Tiszagyendán nyert, amellyel bebiztosította bennmaradását az élvonalban. A Szajol a Jászfényszaru és a Tiszaföldvár otthon, míg a Mezőtúr a Jászberény és a Törökszentmiklós idegenben aratott magabiztos sikert.

Szoljon.hu

Gólrekord született a 26. fordulóban, a nyolc mérkőzésen összesen 46 találatot szereztek a vármegye I. csapatai. Ezzel még az első kör 45 gólos eredménye dőlt meg.

vármegye i, szajol, kunszentmárton, labdarúgás
A szajoli Szentmiklósi Dániel (labdával) kétszer is betalált a Kunszentmárton ellen a vármegye I-ben
Fotó: Mészáros János

Szajol–Kunszentmárton 5–2 (3–0)

Szajol, 100 néző.

Vezette: Nagy Alex.

Szajol: Haris (Rékasi, 78.) – Sárkány (Németh T., 58.), POLÓNYI, Csúri, KISS ZS., Kacskó, Benedek N., SZENTMIKLÓSI (Juhász I., 71.), Fülöp Á. (Amran, a szünetben), Harcsa (Czégény, 83.), Csajbók. Edző: Papp Erik.

Kunszentmárton: Tóth L. – Cseh L. (Varga G., 62.), MÁTÉ-FAZEKAS, Kardos, Kiri B., Légrádi, Holló, Molnár Zs., Lakatos J., Vincze Z., Gödő. Edző: Kiri Mihály.

Gólszerzők: Szentmiklósi (11., 69.), Benedek (25.), Sárkány (41., 56.), ill. Máté-Fazekas (68., 75.).

Napsütéses időben szép számú közönség előtt gólgazdag mérkőzést játszott a két csapat, amelyből a helyzeteit jobban kihasználó Szajol jött ki győztesnek.

Papp Erik: – Egy hét alatt három mérkőzést játszottunk, ami meglátszott a csapaton, fáradtabbak, feszültek voltunk, de a meccset így is megérdemelten nyertük meg egy szimpatikus ellenféllel szemben.

Kiri Mihály: – Több sebből vérző csapatunk helyt állt Szajolban.

Tudósított: Papp Erik

 

Tiszagyenda–Lurkó Focimánia 1–2 (0–1)

Tiszagyenda, 100 néző.

Vezette: Szénási Gábor.

Tiszagyenda: Tasi – Schiff, Hevesi Tóth, Boros B., Rézsó G., Csík, Bruna, Cseh B., Rézsó Zs., Ballók J., Lukács (Márton I., 69.). Edző: Boros Tibor.

Lurkó Focimánia: Sándor B. – Soltész-Nagy (Balogh S., 90.), Török T., Pintér R. (Vereb, 89.), Bodnár Sz. (PESTI, 32.), Tóth B. (Tóth J., 32.), Nagy A., Balázs B., SZÁSZ, Csorba, Bali. Edző: Balázs Béla.

Gólszerzők: Boros B. (59.), ill. Soltész-Nagy (45.), Pesti (82.).

Taktikus mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert.

Boros Tibor: – A helyzetek és a látottak alapján legalább az egy pont benne volt a meccsben, ezért úgy érzem, elszalasztottunk egy lehetőséget.

Balázs Béla: – Rossz felfogásban játszottunk, nem érdemeltünk győzelmet, de így is örülhetünk a három pontnak, ami a kitűzött célt, a bennmaradást jelenti!

Tudósított: Tasi Krisztina

Rákóczifalva–Mezőtúr 1–6 (1–2)

Rákóczifalva, 80 néző.

Vezette: Fekete Tibor.

Rákóczifalva: Kovács V. – Szakali (Hadad, 61.), Katona (Münich, a szünetben), Major (Méhesi, 63.), Trecskó, Nádházi, Kómár, Telkes-Tóth, Varga K., Fűzi, Győr. Edző: Ruskó Zsolt.

Mezőtúr: Tőke (Török I., 78.) – KEŐ (Ujlakány, 69.), Szemes, Vadász, Váradi (Kántor, 78.), Bontovics (Nagy S., 64.), PESTI, Susa (Rácz R., 64.), RENTLER, KEMENCZÉS, PENTI. Edző: Erdősi Gyula

Gólszerzők: Fűzi (39.), ill. Pesti (40., 51.), Penti (45., 88.), Rentler (57., 66.).

Negyven perc jó játék után kipukkadt a hazai csapat.

Ruskó Zsolt: – Negyven percig jól küzdöttünk, a vezetést is sikerült megszereznünk, de sajnos öt perc alatt sikerült a Mezőtúrnak megfordítani a mérkőzést. A második félidőben már nem tudtuk megnehezíteni a dolgukat, ott már mindenben nagy különbség volt a két csapat között.

Erdősi Gyula: – Jól kezdtük a mérkőzést, a szokásos helyzeteinket kihagytuk, utána betalált a Rákóczifalva, amire szerencsére jól reagáltunk és még az első félidőben megfordítottuk a mérkőzés állását. A második félidőre nagyon jó szellemben jöttünk ki, és ott már csak a gólarány volt kérdés.

Tudósított: Ruskó Zsolt

Kisújszállás–Jánoshida 4–3 (3–3)

Kisújszállás, 100 néző.

Vezette: Bán János.

Kisújszállás: Belényesi – CSUKODI Z., DOBOS (Balogh A., 76.), Csukodi D., NÉMETH K., Balázs G. (Németh G., 79.), Kisari, Oros, IMRE Z., Horváth B. (Potornai, 64.), KELEMEN L. Edző: Újfalvi Erik.

Jánoshida: Nagyistván – Nagy K., Bezzeg (Veréb V., 60.), Pataki Á., Kozák, Vatai, Sipos M., Szokolai, Veréb D., Zombori (Túróczi, 60.), Rimóczi (Eszes, 72.). Edző: Antal Gábor.

Gólszerzők: Dobos (19.), Kisari (38. – tizenegyesből), Oros (43.), Imre Z. (66.), ill. Rimóczi (16.), Szokolai (29.), Vatai (30.).

Jó játékvezetés mellett a két azonos képességű csapat nagy erőbedobással játszott, a hazaiak háromszor jöttek vissza hátrányból és a második félidőben megfordították a mérkőzést, ezzel le is zárták azt. A hazai csapatnak egy hét alatt ez már a harmadik mérkőzése volt. Lelkesedésből, győzni akarásból közönségszórakoztatóan teljesítettek.

Újfalvi Erik: – Óriásit harcoltunk egy jó csapat ellen, a fáradtságon túl a szívünk vitt előre. Minden elismerésem a csapaté. Az utolsó négy meccsnek nagy jelentősége lesz.

Tudósított: Majláth Antal

Jászfényszaru–Cserkeszőlő 4–0 (1–0)

Jászfényszaru, 100 néző.

Vezette: Bodac Tamás.

Jászfényszaru: Kovács T.– KÁLMÁN L., PENCZNER, Bartalis (Sóss, 76.), BENEDEK Z., Baranyi (Kurunczi, 55.), LUDASI (Konkoly, 80.), PÉTER G. (Dobák, 68.), Szívós (Donnert, 28.), Regdánszki, Vaszicsku. Edző: Kemecsi László.

Cserkeszőlő: Bencze – PANYIK, Hervay (Papp G., a szünetben), Kemény, Ferge (Farkas M., 62.), GÁL I., Kardos, Benke P., Kormos, Szentesi, Pereczes (Varga A., 62.). Edző: Papp Zsolt.

Gólszerzők: Benedek Z. (27.), Péter G. (59., 63.), Penczner (74.).

Az elejétől fogva a kapuja elé szorította a hazai csapat a kontrázó vendégeket, csak a gólarány lehetett kérdéses mindenki számára.

Kemecsi László: – Félgőzzel egy szimpatikus csapatot – helyzetek sokaságát kihagyva – sikerült legyőznünk. További sok sikert kívánok nekik!

Papp Zsolt: – Gratulálok a hazai együttesnek, sok sikert kívánok a bajnokságban nekik!

Tudósított: Kemecsi László

Tószeg–Jászberény 0–3 (0–1)

Tószeg, 130 néző.

Vezette: Borók Dániel.

Tószeg: Szabó B. – Strempel, Pongrácz (Hasznos, 87.), Gazdag, Szőke J. (Tóth Z., 59.), Aranyos (Tóth Á., 87.), Balogh D., Kiss B., Tóth K. (Urbán-Szabó, 73.), Boldizsár M., Dankovics. Edző: Urbán-Szabó Viktor.

Jászberény: Ecsegi – Németh N., Gattyán (Káposztás, 59.), Petrányi, Nagy F. (Tüdős, 86.), Magyar (Kövér, 59.), Nagy L., Sali (Nagy M., 89.), PIKÓ, PALCSÓ, Varga L. Edző: Besenyi Gábor.

Gólszerzők: Pikó (17.), Sali (69.), Nagy M. (90+3.).

Kiállítva: Urbán-Szabó (83.), ill. Ecsegi (83.).

Egy küzdelmes mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó vendégcsapat győzelmét hozta a találkozó.

Urbán-Szabó Viktor: –Jó felfogásban, küzdve, akarva végig dolgoztuk a mérkőzést, sajnos nem sikerült a győzelmet megszereznünk egy magabiztos ellenféllel szemben.

Besenyi Gábor: – Megint magunknak nehezítettük meg a mérkőzést, de így is magabiztos győzelmet arattunk.

Tudósított: Urbán-Szabó Viktor

Tiszaföldvár–Kunhegyes 9–1 (5–0)

Tiszaföldvár, 100 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Tiszaföldvár: Orvos – Borgulya (Palatinusz, 55.), Bódai (Szőke Á., 42.), OLÁH Á., Lukovszky (Pápai, 30.), Antman (Czakó, 69.), Hajdú V., Háda, SZÁNTÓ, Fődi (Sipaki, 55.), KÁLMÁN SZ. Edző: Sonkoly Lajos.

Kunhegyes: Csík – Fábián G., Burai, Tyukodi R., Tyukodi A. (Sztojka, a szünetben), Szabó D., KOCSIS T., RÓZSA S. (Rózsa I., 83.), Csörögi, Házi D. (Szentesi, a szünetben), Házi Cs. Edző: Rózsa István.

Gólszerzők: Antman (3.), Szántó (11.), Kálmán Sz. (30., 72.), Oláh Á. (34., 79., 89.), Fődi (41.), Palatinusz (87.), ill. Kocsis T. (75.).

Egy igazán közönségszórakoztató, gólgazdag mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók.

Sonkoly Lajos: – A játékunk helyenként nem volt megfelelő, de így is a helyzeteink töredékét értékesítve is nagyarányú győzelmet arattunk.

Rózsa István: – Gratulálok a Tiszaföldvárnak, megérdemelten tartották otthon a három pontot, nem is volt kérdés.

Tudósított: Pápai Mihály

Kenderes–Törökszentmiklós 0–5 (0–1)

Kenderes, 110 néző.

Vezette: Szénási Gábor.

Kenderes: Nagy I. – Sipos B., Baktai B., Balogh T., Farkas N., Hetrovicz, Kolompár (Karsai, 68.), Lakatos V., Fekete Gy., Bodó, Dáné Sz. Edző: Csillag Sándor.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – BÁBA, ÁGOSTON K., Lucza, HÉDER A., Ladányi (PUPORKA, 61.), Buru (FÖLDI, 78.), Nagy G., Héder R. (Poczai, 80.), Gusztafik (Bojtok, 68.), Farkas I. Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerzők: Bába (13.), Puporka (62.), Ágoston K. (76.), Földi (79., 88.).

A hazaiak első perctől kezdve felvették a jobb erőkből álló vendégek ritmusát. Negyedóra után védelmi hibából a törökszentmiklósiak szerezték meg a vezetést, a félidő végére egy meg nem adott tizenegyes borzolta a kedélyeket, a második félidőben viszont eldöntötte a mérkőzést a Miklós.

Csillag Sándor: – Gratulálok a vendégcsapatnak, megérdemelten győztek! Köszönöm a tizenhárom játékosomnak, akik a rendelkezésemre álltak.

Gergely Mátyás: –Alacsony színvonalú mérkőzésen megérdemelten nyertünk.

Tudósított: Ficzere Géza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában