Labdarúgás

2024.04.30. 07:00

Szoros meccsen nyert az Apáti, a Túrkeve büntetése miatt az utolsó helyre csúszott

A vármegye II. 27. fordulójában tízgólos meccsen nyert a múlt héten kapott büntetése miatt sereghajtóvá vált Túrkeve a Jászboldogháza ellen. A hazaiaktól, a szövetség döntése alapján, nyolc pontot vontak le jogosulatlan játék miatt. A bajnoki címért továbbra is versenyben lévő Besenyszög magabiztosan győzte le a Kunmadarast, az éllovas Jászapáti pedig szoros mérkőzésen nyert a Tiszajenő ellen. A Jászalsószentgyörgy csupán egy hajrában szerzett góllal múlta felül a Jászárokszállást, az Abádszalók pedig szintén a meccs végén biztosította be sikerét a Fegyvernekkel szemben. Ezen a hétvégén a Tiszaszentimre volt a szabadnapos.

Szoljon.hu

Közel jártak a csapatok a vármegye II. második fordulójában elért gólszám megdöntéséhez, azonban ezúttal két találattal elmaradtak az augusztus végi 31-től.

vármegye II, Jászárokszállás, Jászalsószentgyörgy, labdarúgás
Hajrában szerzett góllal nyert a zöld mezes Jászalsószentgyörgy a vármegye II.-ben
Fotó: Pesti József

Vármegye II., 27. forduló

Túrkeve–Jászboldogháza 7–3 (4–0)

Túrkeve, 100 néző.

Vezette: Túró Kálmán.

Túrkeve: FINTA – Szőke K. (Fésűs-Farkas, 78.), KÁLLAI DO., KÁLLAI DÁ., Kutich (Geszti, a szünetben), LAKATOS K. (Moldván, 59.), SUSZTER, Pintér I., LISZNYAI, Györfi (Suri, 73.), Rapi (Zsindely, a szünetben). Edző: Jandó Ferenc.

Jászboldogháza: Pádár – Káposztás, Kordács (Pomaházi, 82.), Tóth E., RACS (Tasi, 71.), Nagy M., Gellérffy, Bodor, Nagy N. (Nagy M., 73.), KÖVÉR, Gömöri. Edző: Bodor Máté.

Gólszerzők: Lisznyai (4., 23. – az elsőt tizenegyesből), Lakatos K. (21.), Kállai Dá. (35., 77.), Geszti (64., 68.)., ill. Kövér (58.), Racs (60.), Pomaházi (88.).

A hazai csapat már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést, igaz a második játékrészre az öltözőben maradtok a játékosok, így az ellenfélnek sikerült felzárkózni. Két gyors találatot szereztek, de ezután rendezték a sorokat a hazaiak, csak a gólarány volt kérdéses, a győzelem nem.

Jandó Ferenc: – Mindent megtettünk a győzelemért, így megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Ezen az úton kell tovább haladni, van még mit behozni.

Bodor Máté: – Nagyon sok volt az első félidőben kapott négy találat, bár utána mindent megpróbáltunk, fel is jöttünk kétgólos különbségre, de a hazaiak a kontráikkal kivégeztek minket.

Tudósított: Jandó Ferenc

Kunmadaras–Besenyszög 1–7 (0–4)

Kunmadaras, 50 néző.

Vezette: Kun Sándor.

Kunmadaras: Illés – Farkas M., Rózsa S., Szabó Z., BARTA, Lázók A., LÁZÓK N., Lólé, Kelemen Zs., HAVELLANT, Rózsa II. S. Edző: id. Rózsa Sándor.

Besenyszög: Bezzeg – Berényi, VIRÁG B., SERFŐZŐ, Nyeső, HEGEDŰS G. (Csajbók R., 75.), Berki, SZEKERES, Csajbók G., Gilszki, Tóth K. (Csabajda, 65.). Edző: Kocsis Andor.

Gólszerzők: Lázók N. (52.), ill. Virág (5., 34., 60. – a harmadik tizenegyesből), Szabó Z. (20. – öngól), Nyeső (30.), Szekeres (80., 89.).

A sportszerű, szimpatikus Besenyszög végig uralta a mérkőzést, és minden csapatrészben felülmúlta ellenfelét.

Rózsa Sándor: – Nagyon szépen megköszönöm azoknak a játékosoknak, akik a jelenlétükkel támogatták a kunmadarasi labdarúgást, és eljöttek a mai mérkőzésre.

Kocsis Andor: – Sportszerű mérkőzésen ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

Tudósított: Rózsa Sándor

Jászalsószentgyörgy–Jászárokszállás 2–1 (1–1)

Jászalsószentgyörgy, 150 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Jászalsószentgyörgy: Ronyecz – Fajka (Borsos, 69.), Kobela, KÓNYA, Kiss B., Fekete T., KANALAS, Kovács K. (Füleki, 84.), Szabó Z., FOGLER (Gazsi I., 64.), TÓTH G. Edző: Gazsi István.

Jászárokszállás: Kádár – Polyák, ÖRDÖG, Kovács T., Kiss Zs. (Görbe, 89.), Rédei Á. (Hornyák, 61.), Susányi, CSIKÓS T., Major (Bordás, 67.), Czuczor, Hopka (Bobák, 56.). Edző: Csikós József.

Gólszerzők: Kanalas (29., 83.), ill. Major (42.).

Egyenlő erők küzdelmében az első félidőben kimaradtak a hazai helyzetek, és a játékrész végén lőtt góllal az ellenfél visszajött a meccsbe. A fordulás után már ellaposodott a játék, azonban az utolsó percekben a hazai csapat be tudta gyömöszölni a győztes gólt.

Gazsi István: – Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, a másodikban már nem játszottunk olyan jól, de a csattanó a miénk volt.

Csikós József: – Döntetlent érdemeltünk volna, de az utolsó percekben a hazaiak hibára kényszerítettek minket, így megnyerték a mérkőzést.

Tudósított: Koczka László

Fegyvernek–Abádszalók 1–2 (1–0)

Fegyvernek, 150 néző.

Vezette: Rajcsányi Sándor.

Fegyvernek: Sebestyén – Szász K., Szabó M., Csortos (Náhóczki, 68.), Domán (Fehér L., 68.), Bohács M., KARIKÓ, Ballók (Fábián D., 39.), Pápai (Knippfel, 74.), Molnár Zs. (Márton P., 50.), Budai. Edző: Erdei Gábor.

Abádszalók: VARGA V. – Weiszhaupt, Csukodi Gy. (Nagy B., 90+2.), OLÁH L., Dányi, Juhász A., Horváth Sz., Pataki G., Halas A. (KÁLMÁN ZS. 28.), Varga S., Szóládi (Oláh A., 60.). Edző: Lajos Tibor.

Gólszerzők: Budai (7. – tizenegyesből), ill. Dányi (56. – tizenegyesből), Horváth Sz. (82.).

Kiállítva: Fábián (90+3.).

Döntetlen szagú, gyenge színvonalú mérkőzést játszott egymással a két csapat.

Erdei Gábor: – A szezon leggyengébb játékát produkáltuk, rengeteg egyéni hibával, de dolgoznunk kell tovább a jó eredményekért. Gratulálok a vendégcsapatnak.

Lajos Tibor: – Két nagyon fiatal csapatot engedtek össze, mindkettő nyerhetett volna, talán a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de szerencsére nekünk sikerült elhoznunk a győzelmért járó három pontot. Gratulálok az ellenfelünk játékához, úgy gondolom, ha nem lesznek ennyire vehemensek, nagyon sokra vihetik.

Tudósított: Erdei Gábor

Jászapáti–Tiszajenő 3–2 (3–1)

Jászapáti, 100 néző.

Vezette: Borók József.

Jászapáti: Tóth L. – Papp B., Illés, RÁCZ B., CSŐKE, Kiss G., Birkás, URBÁN, Lukácsi (Balog N., 72.), Tarkó, Lendvai. Edző: Menyhárt Dániel.

Tiszajenő: Mészáros L. – Terjéki (Egedi, 75.), Tóth T. (RADICS, 22.), HEGYI Z., Nyuli B. (Zsidai, 51.), Fazekas Á., TÓTH At., Vér (Tóth Ar., 65.), Jágri, POLGÁR, Lakatos P. (Márton P., 83.). Edző: Márton Péter.

Gólszerzők: Illés (4.), Tarkó (8.), Csőke (28. – tizenegyesből), ill. Tóth At. (45., 80.).

Kitűnően előkészített pályán, jó játékvezetés mellett a hazai csapat a mérkőzés elején gyorsan kétgólos vezetést szerzett, majd a félidő közepén ezt még eggyel növelte. A játékrész végén a vendégcsapat szépített, a fordulás után viszont a hazaiak nem találták a mérkőzés ritmusát, a vendégek szervezetten védekeztek. A mérkőzés végén a Jászapáti egy szép támadás során eldönthette volna a mérkőzést, de a helyzet kimaradt.

Menyhárt Dániel: – Az első félidőt úgy kezdtük, mint ami az elvárás hazai pályán, a másodikban fegyelmezetlenségeink és motiválatlanságunkból adódóan voltak problémáink, de végül megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Polgár Lajos: – Sajnos két gyermeteg hibából kaptunk két gólt, erre még kihagytunk egy tizenegyest is, a meccs összképe inkább döntetlen szagú volt. Sok sikert a Jászapátinak!

Tudósított: Budai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában