Labdarúgás

2024.04.16. 07:00

Élesedik a bajnoki címért való küzdelem, már csak egy pont a Jászapáti előnye

Kikapott a listavezető Jászapáti a Jászalsószentgyörgy otthonában a vármegye II. 25. fordulójában, így előnye már csak egy pont üldözőivel szemben, bár Menyhárt Dániel legénysége egy meccsel kevesebbet játszott. A dobogósok csatáját a Tiszaszentimre nyerte, miután egy fordulatos mérkőzésen győzte le a Besenyszög együttesét 3–2-re. A hat meccse nyeretlen Tiszajenő folytatta rossz sorozatát, ezúttal a sereghajtó Jászboldogházától kapott ki. A hétvégén a Túrkeve gárdája kapott szabadnapot.

Szoljon.hu

Vármegye II., 25. forduló

vármegye ii, jászapáti, jászalsószentgyörgy
A kék mezes Jászapáti ezúttal nem tudott felülkerekedni ellenfelén a vármegye II. 25. fordulójában
Fotó: Pesti József

Jászárokszállás–Abádszalók 1–1 (1–0)

Jászárokszállás, 80 néző.

Vezette: Arany László.

Jászárokszállás: VÖRÖS-LAKOS – Ördög (Süveges, 89.), Kovács T., KISS ZS., Rédei (Görbe, 77.), Susányi, CSIKÓS T., Major (Hornyák, 63.), Czuczor (Hopka, 75.), Éliás (Bordás, 21.), BOBÁK. Edző: Csikós József.

Abádszalók: Varga V. – HALAS M., Weiszhaupt, OLÁH L., Dányi, Horváth Sz., PATAKI G., HALAS A., Varga S., Szóládi, Oláh A. (Juhász A., 56.). Edző: Lajos Tibor.

Gólszerzők: Rédei (4.), ill. Dányi (63. – tizenegyesből).

Mindkét csapat nyerni akart, de a mérkőzés végén jogos pontosztozkodás történt.

Csikós József: – Az első félidőben mi zárhattuk volna le a mérkőzést, a másodikban az ellenfél, így igazságosnak mondható a döntetlen, gratulálok a csapatomnak!

Lajos Tibor: –Az elején bealudtunk, a második játékrészben már jól fociztunk, de ha nem tudunk gólt rúgni, akkor nem is nyerhetünk.

Tudósított: Kiss Jenő

Tiszajenő–Jászboldogháza 2–3 (0–1)

Tiszajenő, 100 néző.

Vezette: Gönczi Pál

Tiszajenő: Mészáros L. – Hegyi, Nyuli B. (TERJÉKI, 56.), Fazekas, RADICS (Egedi, 82.), Tóth A. (Bottyán, 78.), Nyuli R. (Hornyik, 88.), Jágri (Tóth A., 56.), Lakatos P., Polgár, Vér. Edző: Márton Péter.

Jászboldogháza: PÁDÁR – Káposztás, Kordács (Nagy M., 77.), TÓTH E., Dékány (TASI Z., 65.), Racs, GERGI, Gellérffy (Elek I., 65.), Nagy N. (Bodor, 74.), KÖVÉR, Gömöri. Edző: Bodor Máté.

Gólszerzők: Terjéki (65.), Radics (68.), ill. Tóth E. (3.), Gergi (90+1.), Kövér (90+3.).

A mérkőzés eleji vendéggól rányomta a bélyegét a hazai csapat játékára. A második félidőben ez megváltozott, hiszen a Tiszajenő megfordította meccset, de végül a Jászboldogháza örülhetett a győzelemnek.

Márton Péter: – Ha igaz az a mondás, hogy amit a sors elvesz, azt vissza is adja, akkor ez a csapat jövőre bajnokságot kell, hogy nyerjen. Hétről hétre ilyen mérkőzéseket játszunk, normális esetben körülbelül húsz ponttal többnek kellene lenni a nevünk mellett. Gratulálok a vendégeknek!

Bodor Máté: – A korai gólunk után berezeltünk, nem mertünk játszani, pedig az ellenfél hagyta volna, így törvényszerű volt, hogy fordított a hazai csapat. A végén azonban két egyéni villanással fordítottunk, és megérdemelten nyertünk.

Tudósított: Polgár Lajos

Kunmadaras–Fegyvernek 1–5 (1–1)

Kunmadaras, 50 néző.

Vezette: Barna Péter.

Kunmadaras: Havelant – VAS M., Szabó Z., Lólé (Kelemen Zs., a szünetben), Lázók A., Lázók N., Seres, Bernáth, Rózsa II. S. (Rózsa S., 62.), VADÁSZ, Farkas I. Edző: Lázók Attila.

Fegyvernek: Sebestyén – Márton P. (Stalmájer, 68.), Szász K., Szabó M., CSORTOS (Kerepesi, 80.), Domán (Fehér L., 65.), KARIKÓ, Ballók V. (Náhóczki, 55.), Pápai (Knippfel, 76.), MOLNÁR ZS., BUDAI. Edző: Erdei Gábor.

Gólszerzők: Lólé Zs. (44.), ill. Márton P. (45.), Domán (54.), Náhóczki (68.), Fehér L. (73.), Stalmájer (86.).

Közepes színvonalú mérkőzésen a hazaiak szerezték meg a vezetést, de nem sokáig örülhettek, mert a támadóharmadban nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítaniuk, és az ellenfél a kontrákra építkezve kihasználta hibáikat.

Lázók Attila: – Jó első félidő után bennragadtunk az öltözőben, meg is lett az eredménye.

Erdei Gábor: – A játék képén nem mutatkozott meg, hogy ilyen arányban nyerjük meg a mérkőzést. A győzelmet a Budai családnak szeretnénk felajánlani.

Tudósított: Lázók Attila

Tiszaszentimre–Besenyszög 3–2 (3–1)

Tiszaszentimre, 100 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Tiszaszentimre: KALÓZ I. – Szőke T. (BAGA, 25.), SZŐKE P., FAGHIURA, Gyarmati (Szoboszlai, 80.), SZŐKE Á., CSÁBI (Gyulai, 85.), Nagy T., Csécsei (Szivák, 55.), NÉMETH J., Kalóz Á. (Törőcsik, 63.). Edző: Szoboszlai Zsolt.

Besenyszög: Bezzeg – Berényi, TAKÁCS, Serfőző, TÓTH K., HEGEDŰS G., NYESŐ, Szekeres, Csajbók (Csabajda, 80.), Kálló (Székely Z., 55.), Berki. Edző: Kocsis Andor.

Gólszerzők: Csábi (16.), Baga (33., 42.), ill. Nyeső (21., 53.).

Kiállítva: Berényi (79.).

Sok hibával tarkított rangadót játszott a két csapat, futballra a legalkalmasabb időben. Helyzetek is voltak mindkét oldalon, amiből a Tiszaszentimre jött ki jobban.

Szoboszlai Zsolt: – Jó csapat ellen, ha nem is jó játékkal, de küzdeni akarással és nagy szívvel sikerült a három pontot megszereznünk. Gratulálok mindkét csapatnak, de úgy érzem, mi voltunk a jobbak.

Kocsis Andor: – Egy jó iramú mérkőzésen az első félidőben könnyű gólokat kaptunk, a másodikban csak szépítésig jutottunk, de közel álltunk az egyenlítéshez.

Tudósított: Szoboszlai Zsolt

Jászalsószentgyörgy–Jászapáti 3–1 (2–0)

Jászalsószentgyörgy, 200 néző.

Vezette: Szabó József.

Jászalsószentgyörgy: Tóth Cs. – Serfőző (Fajka, 13.), KOBELA, KÓNYA, KISS B., Fekete T., Kanalas (Fogler, 85.), KOVÁCS K. (Gazsi I., 80.), Szabó Z., Tóth G., Farkas I. Edző: Gazsi István.

Jászapáti: Vincze G. (TÓTH L., a szünetben), – Papp B., Szabari, Illés G., Csőke, KISS G., Birkás (Panyi, 56.), Urbán, Tarkó, Béres (LUKÁCSI, 26.), Lendvai. Edző: Menyhárt Dániel.

Gólszerzők: Kiss B. (9.), Kanalas (44.), Kobela (84.), ill. Illés G. (77.).

A hazai csapat jól kezdte a mérkőzést, gyorsan vezetést szerzett, előnyét a félidő előtt sikerült megdupláznia. A második játékrészt is uralta a Szentgyörgy, győzelme megérdemelt a bajnokesélyes Jászapáti ellen.

Gazsi István: – Szépszámú közönség előtt jól álltunk bele a mérkőzésbe és teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. További sok sikert kívánok a vendégcsapatnak!

Menyhárt Dániel: – A mérkőzésen rossz minőségű pályán véleményes játékvezetés mellett kaptunk ki.

Tudósított: Gazsi István

Góllövőlista

26 gólos: Kanalas Zsolt (Jászalsószentgyörgy)

20 gólos: Baga Márk (Tiszaszentimre)

19 gólos: Juhász Attila (Abádszalók), Menyhárt Dániel (Jászapáti)

17 gólos: Virág Benedek (Besenyszög)

11 gólos: Seres Dávid (Kunmadaras)

10 gólos: Csikós Tamás (Jászárokszállás), Csőke Bence (Jászapáti), Héja Dávid (Besenyszög)

9 gólos: Berényi Dániel (Besenyszög), Dányi Tibor (Abádszalók), Szabó Zalán (Jászalsószentgyörgy)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában