Közélet

2009.03.03. 18:23

Árvízvédelmi kiképzés öt helyen

A karcagi polgári védelem tavaly alakította meg az árvízvédelmi komplex munkacsoportot. E speciális feladatra összeválogatott 50 helyi fiatal és középkorú férfi kiképzése történik március 3-4-én.

DE

Rab János, a polgári védelmi iroda vezetője tájékoztatása szerint kedden az általános elméleti képzés történt meg a Városgondnokság ebédlőjében, szerdán pedig a KÖTIKÖVIZIG árvízvédelmi szakemberei tartanak elméleti, illetve a Hortobágy csatorna apavári gátőrházánál gyakorlati oktatást.
A kiképzésen megjelenteket Csomós Mátyás ezredes, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Buzás Tibor alezredes a megyei kirendeltség vezetője, Kovács Sándor a megyei közgyűlés alelnöke és Dobos László alpolgármester köszöntötték. A következő napokban még a megye négy településen lesz hasonló árvízvédelmi képzés, az ottani polgári védelmi irodák szervezésében. Így az öt helyen összesen 250-en vesznek részt árvízvédelmi kiképzésen. A végzettek szükség esetén mennek árvízvédekezni, de ha kell, a településük belvízvédekezésében is aktívan részt vesznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!