TISZAFÖLDVÁR

2018.01.24. 20:00

A daganatos Kopit csak külföldön lehet megmenteni

Karácsony előtt mutattuk be az olvasóknak Tóth Koppányt, aki súlyos betegsége miatt nem járhat óvodába. A kisfiúnál ritka daganatos betegséget állapítottak meg. A család mindent megtesz gyermekük gyógyulásáért, még azt is vállalták, hogy egy darabig „karanténban” éljenek.

Joó Zsuzsa

Koppány jelenleg külföldi gyógyítására vár.

Forrás: Beküldött fotó

Édesanya és gyermeke még boltba, sőt, az utcára sem mehet ki, életük otthon, a négy fal között, no meg házuk udvarán zajlik – így igyekeznek elkerülni a vírusokat.

Cikkünk decemberi megjelenésekor Kopi kemoterápiás kezelést kapott, a szülők reménykedve várták fiuk jobbulását, teljes gyógyulását.

Sajnos azonban azóta kiderült, hogy az elkezdett protokollt félbe kell szakítani. Egy friss MR-vizsgálat szerint ugyanis a daganat a gyermek testében nagyon rossz helyen van.

A műtét kockázatos volna, így azt az orvosok azt nem vállalják. Legalábbis Magyarországon nem.

Külföldön azonban vannak olyan gyógycentrumok, ahol Kopi rosszindulatú daganatát el tudnák távolítani maradandó károsodás nélkül.

Koppány jelenleg külföldi gyógyítására vár.
Forrás: Beküldött fotó

Egy speciális sugárkezelést kapna, ami kimondottan a daganatot pusztítaná el, a környező szöveteket nem. A szükséges kezelés azonban hosszabb időt vesz igénybe, azalatt az idő alatt a családnak kint kell élnie.

S bár az OEP részben támogatja az ezzel járó kiadásokat, a családnak mégis több millió forintjába fog mindez kerülni.

Az édesanya, Csillag Nikoletta arra kéri a segíteni szándékozó jóérzésű embereket, aki tud, álljon melléjük anyagilag vagy akár csak gondolatban is, hogy Kopi meggyógyulhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!