Összefoglaló

2024.05.08. 20:00

Karcagról rajtolt el a Tour de Hongrie idei mezőnye – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a mindössze 19 esztendős tiszaburai fiatalembernek a letartóztatását, aki két kiskorú gyermektől csikart ki készpénzt, miután veréssel fenyegette meg őket

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

A 45. Tour de Hongrie mezőnye Karcagról rajtolt el idén. A nemrég átadott Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központtól indult a mezőny és a karcagiak szívét melengette még az is, hogy a Karcag Cycling csapatának versenyzője, a korábbi kétszeres magyar bajnok Filutás Viktor is tagja volt a magyar csapatnak.

Szerdán délelőtt történelemből kellett számot adni tudásukról a fiataloknak. Az érettségi dolgozat 12 teszt és 2 esszéből állt. A feladatok megoldása rendkívül pontos szövegértési képességet igényelt. A tárgyi tudás mellett viszont szükséges volt a jó elemző képesség is.

Ovi-Dobog címmel idén is programot szervezett a Szolnok Városi Óvodák. A tehetséges gyerekek három területen mutatkozhattak be. Szerdán a Sakk-matt napot rendezték meg, melynek során logikai képességeiket bizonyíthatták az apróságok. 

Sok támogatás jön hamarosan az EU-ból, de bonyolult az adminisztráció és szélhámosok is leselkednek a gazdák pénzére. Agrárfórumot tartottak szerda délután Tiszapüspökiben.

A Jászberényi Szent Erzsébet kórház megbízott főigazgatója, dr. Besenyei Orsolya kedden reagált azokra a médiában terjedő és félrevezető információkra, mely szerint a NAV végrehajtást indított a kórház ellen. A megbízott főigazgató cáfolta, hogy végrehajtási eljárás alatt állna az intézmény.

Több mint 27 millió forintos kárt okozott egy rongáló a MÁV-START jegykiadó automatáiban. A vasúttársaság és a hatóságok közös munkájának köszönhetően sikerült elkapni az elkövetőt, aki idén hatszor rongált meg automatákat. 

Meghalt egy 4 éves kislány egy cseh cirkuszban április 25-én. A kislány hot dogot evett előadás közben, amikor hirtelen fuldokolni kezdett és elájult. Családja és a nézők azonnal segíteni próbáltak rajta és a mentőket is kihívták, de sajnos már ők sem tudták megmenteni az életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában